Перфектни билки за бял дроб помагат за прочистване

Едни от най-добрите билки за бял дроб се грижат за прочистването и правилното функциониране на дихателния орган

Има няколко много добри билки за бял дроб, които се грижат за прочистването и правилното функциониране на дихателния орган. Те действат отхрачващо и съдействат за прекъсване и изхвърляне на жилавия секрет, успокояват носоглътката и прочистват дихателните пътища, а така също отпускат мускулите в горната част на дихателната система и така потушават кашлицата. Билки за бял дроб успокояват освобождаването на хистамини и поради това действат успокояващо на лигавицата на дихателния орган.

билки за бял дроб

Едни от най-добрите билки за бял дроб се грижат за прочистването и правилното функциониране на дихателния орган

Една от най-полезните билки за бял дроб е евкалиптът. Той е една от най-използваните съставки при таблетките за смучене и сиропите за кашлица. Полезните си качества евкалиптът дължи на съставката цинеол, който действа отхрачващо, облекчава кашлицата, намалява набъбването на лигавицата и синусите.
В нашата народна медицина една от най-полезните билки за бял дроб е живовлякът. Той се ползва за облекчаване на кашлицата и успокояване на възпалените мембрани. Листата му могат да помогнат за облекчаване на сухата кашлица като увеличават белодробната секреция.
Друга полезна от билки за бял дроб е риганът. Той съдържа особено полезните съставки карвакрол и розмаринова киселина, които имат отбъбващо действие и подобряват проходимостта на носоглътката.
Белият оман е също една много полезните билки за бял дроб. Той има релаксиращ ефект върху гладката мускулатура на трахеята. Това се дължи на съдържащият се в билката инулин, който успокоява бронхите. Белият оман съдържа също така още една много добра съставка – алантолактон, който има отхрачващо действие.
Сред другите много полезни билки за бял дроб са лобелията, белодробният лишей и ментата.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *