Тези храни и билки ще Ви помогнат за вашето високо кръвно налягане

Вземете мерки на време да се справите с вашето високо кръвно налягане

Кръвното налягане трябва да се измерва често, защото то не е постоянно на определена величина, а се променя. Около 25% от продаваните лекарства за предназначени за това състояние, а сред възрастните около 30% са засегнати от него. Много от тях водят до странични вредни ефекти като увреждане на сърдечносъдовата система и други. Поради този факт е добре да се избягва употребата им или да си помогнем да я намалим чрез правилно хранене и използването на естествени средства като плодове и билки.

Копърът е полезен за високо кръвно налягане

Копърът е полезен за високо кръвно налягане

Канела – тя е билка и подправка, която лесно може да се употребява. Тя може да се взема с вода с малко мед 15 минути опреди хранене. Също може да се слага и в ястията, но не трябва да се ползва в големи количества. Достатъчно е да се взема по 1 чаена лъжичка на ден, защото са възможно алергични реакции. Особено бременните жени трябва да внимават с нея.

Тъй като тя има много ползи за здравето, добре е да се употребява, а за понижаване на високото кръвно налягане трябва да се комбинира с магнезий чрез добавки или с храни богати на него. Така ще може да намалите с 25 мм вашето високо кръвно налягане. Също трябва да се храните и здравословно, което означава да изключите храните с животински мазнини.

Друго полезно растение е глогът. Добре е да се вземат около 100 добре узрели червени плодчета на ден, за да има ефект. Той е полезен за очите, за сърдечни болести и за по-добър сън. Съдържа бета каротин и други полезни вещества.

Динята е една от храните полезни за понижаване на кръвното налягане. Изследванията на учени са доказали, че тя действа като понижава стреса, подобрява работата на сърцето без да го натоварва и е пълна с антиоксиданти. Освен динята, повечето плодове помагат за доброто здраве и за понижаване на високото кръвно налягане, благодарение на съдържащите с е в тях фибри и други полезни вещества, които помагат да се понижи нивото на холестерола. Калият в плодовете помага за по-добър баланс на солите в организма и за изхвърляне на излишните течности – действа диуретично, което помага за понижаване на високото кръвно налягане.

Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки
Глогът е полезен за високо кръвно налягане

Глогът е полезен за високо кръвно налягане

Други полезни растения са домашните подправки копър и девесил. Копърът помага сърдечната дейност, а девесилът и за обмяната на веществата, освен за нормализиране на кръвното налягане. Още за понижаване на високото кръвно налягане – ТУК.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *