Тези билки ще ви помогнат за високо кръвно налягане

Боледуващите от високо кръвно налягане може да имат много лоши последици и затова е добре да се лекува навреме като си помогнат и с билки

Кръвното налягане не е постоянна величина и за страдащите от хипертония трябва да си го мерят често, поне веднъж на ден. Нормалните граници са 120/80 и превишаването им над 140/90 се счита за високо и то трябва да се лекува. Ако то не е много високо и не се дължи на други заболявания може да си помогнете с билки за високо кръвно налягане.

При появата на високо кръвно налягане добре е да промените начина си на живот като цяло и да приемате изписаните от вашия лекар лекарства.

Тези билки ще ви помогнат за високо кръвно налягане

Тези билки ще ви помогнат за високо кръвно налягане

Ако решите да си помогнете с билки трябва да наблюдавате измененията в кръвното налягане и да не допускате то да се повишава, ако билките му влияят слабо като не спирате изписаните лекарства. Това може да направите само ако имате стабилна промяна и под лекарски контрол. Промяната в начина на живот включва спиране на животинските храни или поне ограничаването им, заради мазнините, които задръстват кръвоносните ви съдове с холестерол и се натрупват плаки. Освен храненето, важно е и спането. Правилното за него е да си лягате в или малко преди 22 часа вечер. Към това трябва да се добави достатъчно движение, спорт, повече сурови плодове, зеленчуци и ядки да присъстват на трапезата ви.

Една от билките полезни за сваляне на високо кръвно налягане е бабини зъби. Тя почиства холестерола в кръвоносните съдове и с това помага за нормализиране на кръвното налягане.

Глогът е друго полезно за тази цел растение. Около 100 плодчета глог на ден е достатъчно, за да се подобри състоянието при редовно приемане. Той помага и за сърдечни болести и подобрява съня.

Листа от черница се препоръчват за високо кръвно. Няколко листа да поврат в 300 мл вода за 3 минути, прецежда се и се изпива за 2-3 пъти дневно.

“Фигурин

Сок от чернодробна офика се пие по три пъти на ден по 50 мл в продължение на 30 или 60 дни.

Рецепта с лимони, мед, индрише и праскови. Приготвят се 3 лимона, 20 семки от праскови, 20 листенца индрише, и половин килограм мед. Смесват се и се приемат по 1 супена лъжица на гладно 3 пъти на ден.

Още по темата – ТУК.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *