Билки за киста на бъбрека може да облекчи състоянието ви

Освен медикаментозно и хирургично лечение, в зависимост от стадия на заболяването има достатъчно подходящи билки за киста на бъбрека

Много хора дори и не подозират, че имат кисти на бъбреците. Доказано е, че след средната възраст повечето хора имат подобно образувание, но при повечето то не създава проблеми и се открива при други ехографски изследвания. Когато обаче кистата нараства и започне да създава проблеми, тогава се прилага медикаментозно и дори оперативно лечение.

Вижте още и ТОВА: Най-действащите билки за бъбреци, техните болести и лечения (супер полезно)!

билка за киста на бъбрека

Освен медикаментозно и хирургично лечение, в зависимост от стадия на заболяването има достатъчно подходящи билки за киста на бъбрека

Но наред с традиционната медицина и народната има лек и билки за киста на бъбрека. В зависимост от това на какъв стадий на заболяването е пациента, той може да подбере една или друга билка, която оказва както противовъзпалително, така и диуретично действие.

Може да избирате между листа но боровинка, магданозът, листа от мечо грозде, жълт кантарион, лайка, салвия, коприва. От тях стават чудесни чайове и отвари, които да пиете всеки ден.

Щом положението се позакрепи, трябва да подберете билки за киста на бъбрека, които имат противовъзпалително и тонизиращо действие.

Такива са отварите и чайовете от хвойна, брезови пъпки, метличина, шипка и плодчета от жълт смил.

Най-добре е да смесите по една диуретична билка и две противовъзпалителни билки за киста на бъбрека за по-добър ефект. Една добра комбинация, която можете да използвате в продължение на две седмици е брезови пъпки, шипки и листа от мечо грозде.

Ако страдате от хронична бъбречна недостатъчност забравете за билката змийско мляко и използвайте по-малки дози от билки за киста на бъбрека като жълт кантарион и полски хвощ.

Препоръчително е да запознаете вашия лекуващ лекар с това какви билки пиете или какви ще започнете да пиете.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *