Майката природа ни е дарила с билки за нервната система

Няколко много полезни билки за нервната система влияят положително на психиката, успокояват и правят хората по-спокойни

Има растения и билки за нервната система, които могат да повлияят много благотворно върху тази важна част от човешкото тяло. Те помагат много при проблеми с нервите, сърцебиене на психическа основа, вдигане на кръвното заради притеснения и ред други подобни състояния, които се ръководят от нервната система.
Няколко билки за нервната система влияят положително на психиката, успокояват и правят хората по-спокойни. Те се приготвят под формата на чайове или отвари.
Една такава билка е маточината, която е подходяща не само за неврози, но и много помага на хора с проблеми на съня и дори мигрена.

билки за нервната система

Няколко много полезни билки за нервната система влияят положително на психиката, успокояват и правят хората по-спокойни

Друга полезна от билките за нервната система е валерианът, познат и като дилянка. Тя успокоява нервната система и е много ефикасна при проблеми със съня. От нея се ползва коренището. Върбинката също е много ефикасна при леки нервни разтройства. Чудеса с нервната система върши и чаят от мента, тъй като той успокоява, помага при главоболие и успокоява нервния стомах.
Други полезни билки за нервната система са глог, хмел, дяволска уста. Те успокояват нервите, даряват спокойствие, добър сън и отнемат нервното напрежение.
Всички тези билки за нервната система могат да се комбинират и тогава действието им е още по-добро. Може да съчетаете глог, мента и валериан, а така също маточина и мента.
Други много добри билки за нервната система са жълтият кантарион и лайката. Първата от тях е богата на хиперицин и успешно се прилага при депресии, промяна в настроението, при подтиснатост и нервни разстройства. Хубаво е да пете от жълтия кантарион всеки ден, за да поддържате тонуса си.
Лайката също има силно успокояващото си свойство, благодарение на специалните ензими, които съдържа и които успокояват и премахват нервността.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *