Ползвайте билки за отводняване на организма

За да спазите правилния воден баланс, ползвайте билки за отводняване на организма и изведете излишните течности

Голяма част от телата ни се състои от вода, а 70% от нея се намира вътре в клетките, в състава на клетъчната протоплазма.

Тази вода се нарича структурирана и притежава висока биологична активност, с която осигурява устойчивостта на организма спрямо въздействието на околната среда.

За да функционира правилно, тялото ни трябва да е хидратирано и всяка клетка трябва да получава своята порция от тази животворна течност. Но при някои заболявания се получава задържане на течности в организма, при които се получават отоци и които могат да доведат до неприятни състояния.

билки за отводняване

За да спазите правилния воден баланс, ползвайте билки за отводняване на организма и изведете излишните течности

Тогава се налага отводняване на организма, за които могат да се ползват лекарства, но има и природни средства да направите това.

Има билки за отводняване на организма, които могат да се ползват в тези случаи.

Ако констатирате отоци на краката, ръцете, корема, дори и по лицето, хубаво е първо да се консултирате с вашия лекар и той да установи коя е причината за това. Може да имате бъбречни или сърдечни проблеми, за които се налага лечение.

Но ако това позволява, може да ползвате билки за отводняване, които ще отведат излишните течности от тялото ви и отоците ви ще спаднат.

Корени пирей, листа мечо грозде, листа черна боровинка, дръжки от череши, коса от царевица, стръкове пача трева са най-подходящите билки за отводняване.

Смесват се и се взима една супена лъжица и се пуска в половин литър вряла вода. Вари се пет минути, прецежда се и се пие преди всяко ядене.

“Демир

Други полезни билки за отводняване са глухарче, бял равнец, пирей.

Те подпомагат отделянето на задържаните течности в организма, поддържат водния баланс и здравето на отделителната система. Освен това тези билки предотвратяват възникването на инфекции на пикочните пътища и пикочния мехур и редуцират възможността от образуване на камъни в жлъчката и бъбреците.

Преди да направите това отводняване обаче е хубаво да знаете, че най-големият отводнител на организма е самата вода.

Казват, че водата гони друга вода. Затова пийте повече вода, но не и безалкохолни подсладени напитки, кафе или други подобни течности. Наред с билки за отводняване, водата е естествено пикочогонно средство и ако наистина искате да отслабнете, най-добрият метод е да пиете повече вода.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *