Билки за подагра помагат да се излекувате от коварното заболяване

Болестта се причинява от нездравословни навици и начин на живот, но с билки за подагра и подходяща диета можете да се излекувате

Ако ви болят и се подуват често ставите по пръстите на ръцете и краката и особено на големия пръст на крака, най-вероятно страдате от подагра. При това заболяване по тавите се отлагат уратни кристали в тъканите. Това става, защото организма произвежда повишено количество пикочна киселина. Това отлагане по ставите ги възпалява и се получава остър артрит.

билки за подагра

Болестта се причинява от нездравословни навици и начин на живот, но с билки за подагра и подходяща диета можете да се излекувате

Смята се, че неприятната подагра се причинява от нездравословни навици и начин на живот, включително нередовно хранене и злоупотреба с алкохол. Болестта се контролира с лекарства и диета, но може да помогне и включването на билки за подагра. Целта е намаляване на количеството пикочна киселина и изхвърлянето на излишната от организма. Има много билки за подагра, които са се доказали като ефективни средства. Най-често използваните са дяволски нокът, боровинка и корен от коприва.
За лечение с билки за подагра помага следната комбинация: зайча стъпка стрък, пача трева стрък, полски хвощ стрък, синя тинтява стрък и цвят, троскот стрък и лист, бял равнец цвят, глухарче стрък, маточина стрък и цвят, мента лист, мечо грозде лист, миризлива теменуга цвят, овчарска торбичка стрък и лист, шипка плод, гръмотрън корен, резене корен. Взима се 40 грама от сместа и се запарва в 700 милилитра гореща вода и се вари на тих огън около 10 минути. Прецежда се и се приема половин час преди всяко хранене по 200 милилитра. За да е ефективно билки за подагра се пият поне два месеца, за да имат ефект.
Ако сте с наднормено тегло, ще трябва да отслабнете, но не го правете рязко, тъй като тогава ефектът ще е обратен. Пиенето на много течности е част от диетата, защото така тялото се изчиства от излишното количество пикочна киселина. Ако ползвате и билки за подагра, най-вероятно ще се преборите с коварното заболяване.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *