Билки за прочистване на организма

Ето с тези билки за прочистване на организма ще можете да се избавите от натрупаните токсини през зимата

Билките са ценен дар за нашето здраве, които могат да ни помогнат да се избавим от някои заболявания или по-тежки здравословни проблеми. Повечето от тях може да закупите от билковите аптеки или сами да си наберете и да съхраните в хартиени пликове, за да могат да се запазят. Предлагаме ви няколко рецепти с билки за прочистване на организма, които ще са ви от полза да се подобри вашето здраве.

Билки за прочистване на организма

Билки за прочистване на организма

Запарка от билката бял равнец. Една супена лъжица от белия равнец се запарва с чаша вряла вода за 15-20 минути. Билката се прецежда и се пие по една чаша три пъти на ден. Белият равнец съдържа дъбилни вещества, които са полезни при подут стомах.

Чай от розмарин. За чай от билката е достатъчно една супена лъжица, която да се запари със 150 мл. вряла вода за около 10 минути. Изпива се това количество разделено на малки порции за един ден. Чаят от розмарин не само пречиства организма, но и помага за обмяната на веществата.

Чай от коприва. Най-подходящото време за бране на копривата е ранната пролет. Тя е изключително богата на полезни вещества. Копривата освен за прочистване на организма може да помогне и за здравето на очите и за малокръвие. Но за това освен на чай тя трябва да се приема и натурално и особено семената от коприва са изобилващи с полезни вещества за страдащите от малокръвие.

“Демир

За да си направите запарка от коприва вземете една супена лъжица сушена болка и я запарете с чаша вряла вода за четвърт час. Тази количество се изпива на един път. Няма ограничение за това колко може да изпиете за един ден, но трябва да се внимава за кръвното налягане. Тези, които са склонни да вдигат кръвно трябва да бъдат по-внимателни със запарките от коприва, защото може да повишат стойностите му за кратко време.

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Билки за прочистване на организма

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *