Ето кои са полезните билки за шизофрения

С някои полезни билки за шизофрения ще можете да подобрите състоянието на болния

Шизофренията е тежко психическо заболяване. От нея страдат около 1% от населението.

Само в САЩ от нея страдат над 2 милиона души и всяка година се добавят по нови 100 000. Най-често се проявява сред хора на възраст между 17 и 35 години и в по-ранна възраст засяга повече мъжете. Много от болните с шизофрения не могат да се справят с работата си и дори затова не могат да си намерят такава. Наименованието шизофрения е от гръцки произход и има значение за раздвояване на личността. Лекарствата за шизофрения са много вредни за здравето и имат тежки странични ефекти. С билки за шизофрения ще можете да подобрите състоянието на болния, разбира се, без да спирате лекарствата.

Причините за появата на болестта не са напълно изяснени, но се знае, че има биологични, психологични фактори, както и такива от замърсяването с химически вещества на околната среда. Рисков фактор е и биполярното афективно разстрпйство – БАР. Също има и наследствена връзка със заболяването като 1 от родителите, ако е болен рискът някой от потомството да се разболее е 10%.

С билки за шизофрения може да помогнете за облекчаване на състоянието на болния. Препоръчително е да се консултирате с лекар за тях, защото за някои имат вероятност да влияят на лекарствата. Добре могат да повлияят екстракт от гинко билоба за мозъка и билката бял трън за черния дроб, който ще бъде затормозен от лекарствата.

Ето кои са полезните билки за шизофрения - чай босилек

Ето кои са полезните билки за шизофрения – чай босилек

Някои билки за шизофрения водят до подобрение на състоянието, но трябва болния да се подложи и на диета без глутен, без съдържащи кофеин напитки като кафе и чай и шоколад. Овесът и ечемикът съдържат по-малко глутен. Препоръчва се болния изобщо да не яде месо, а само студеноводна морска риба. Освен това не трябва да употребява алкохол, цигари, наркотици, а да диша повече чист въздух и да е в спокойна обстановка. Повече витамини дори в големи дози от групата В-комплекс – В3, В6, витамин С. Да вземат аминокиселини под формата на подправки.

Следните билки полезни за шизофрения могат да окажат положително въздействие върху мозъка: азиатски женшен, зелен карадамон, Licorice Powder, босилек, индийско цариградско грозде. Най-добрите източници на GLA мазнини, които се препоръчват при шизофрения са майчиното мляко, спирулина, синьо-зелени водорасли, пореч семена, черни семена касис и вечерна иглика семена. Храни богати на ниацин като броколи, моркови, царевица, яйца, риба, картофи и домати, и други храни като риба тон, слънчоглед, грах, камбала и пилешки гърди също са полезни при лечение на шизофрения. Розмарин, върбинка, лавандула, пчелник също се препоръчват при шизофрения от западни лекари натуропати и автори на книги.

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

Вижте и ТОВА:

Параноидна шизофрения – симптоми и лечение

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *