Билкови рецепти могат да ви помогнат при миома

Няколко съчетания от билки, които могат да ви помогнат да стопите миома или поне да намалите размера й

Много от съвременните жени в детеродна възраст за съжаление страдат от миома. Смята се, че почти всяка втора жена има подобни проблеми. Важното при миома е образуванието да бъде наблюдавано от специалист, за да се види дали расте или не расте. Ако са ми открили миома, не спирайте да поддържате връзка с вашия лекаря който ще ви каже какво лечение е най-добре за вас, дали вашата миома е за операция и дали може към лечението да ползвате билки.

миома

Няколко съчетания от билки, които могат да ви помогнат да стопите миома или поне да намалите размера й

Повечето жени знаят, че има няколко много полезни билки за миома като невен, турта, алое вера. Има няколко рецепти, които предоставяме на нашите читателки, които биха могли да ви помогнат при съгласуване с това с вашия лекуващ лекар.
Една от тях е с алое вера, рани лист, червено вино и мед. Взимат се 20 листа алое вера, 500 грама мед, 500 милилитра червено вино и 2 супени лъжици ранилист. Всички билки може да си вземете от билковите аптеки. Алоето се накъсва на дребно, прибавя се към тях медът и виното, както и останалата билка рани лист. Добре се обърква всичко в метален съд, който след това се поставя на водна баня и се вари около половин час. Сместа се налива в шише и се съхранява на хладно място. Пие се от нея три пъти на ден около половин час преди ядене по една супена лъжица.
Друга билкова рецепта против миома е с котешка стъпка, бял равнец, невен и турта. От всички тези билки се взимат по 2 супени лъжици сухо вещество, само от туртата – 4 супени лъжици. Всичко се размесва добре и се вари около 3-4 минути в 600 милилитра вода. Течността се оставя да изстине, прецежда се и се пие 3 пъти на ден по супена лъжица на гладно.
Друга билкова смес при миома се приготвя със змийско мляко. Супеня лъжица от билката се залива с чаша водка и се оставя да престои половин месец на тъмно място. След този период сместа се прецежда. Жт тази настойка се взима по специална схема като определен брой капки се разраждат в половин чаша студена преварена вода. Първия ден – 1 капка, втория ден – 2 капки и така нататък до 15 капки. От 16-тия ден в течение на 1 месец се взимат по 15 капки от настойката. След това започва да се намалява количеството капки с 1 всеки ден. Така лечението продължава 2 месеца. След това може да отидете на лекар, за да видите дали има резултат.
Важно е да знаете, че когато се лекувате с билки, трябва да бъдете много постоянни, а не да чакате резултати след първия месец лечение. Така е и при лечение на миома с билки. Тези рецепти се изпълняват стриктно поне година, за да се получат резултати.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *