Вижте кои храни и билки при високо кръвно ще ви помогнат

Храни и билки при високо кръвно могат да ви спестят различни медикаменти и да уравновесят показателите

Природата е голям лечител, който ни поднася направо на тепсия своите богатства, с които да се лекуваме когато е необходимо. Достатъчно е да погледнете в градината си, в саксиите или в хладилника и килера, където ви чакат храни и билки при високо кръвно, с които ще успеете да уравновесите показателите.
Хора, страдащи от високо кръвно налягане могат да нормализирате високото кръвно със здравец. Растението помага много при диабет, висока кръвна захар и високо кръвно налягане. От векове нашите баби са лекували тези здравословни проблеми именно като са излизали в градината и са късали прекрасния и дъхав здравец.

билки за високо кръвно

Храни и билки при високо кръвно могат да ви спестят различни медикаменти и да уравновесят показателите

Знае се, че при високо кръвно налягане и за укрепване на кръвоносните съдове се препоръчва ежедневно да се сдъвква по едно листо от здравеца сутрин на гладно. Същият ефект има индришето, което също сваля много успешно високите нива на кръвната захар. Това са две известни билки при високо кръвно, които може да използвате много успешно. Здравецът и индришето имат и имуностимулиращи свойства и подобно на чесъна, който също се използва при хипертония, унищожават микробите и вирусите.
От здравец може да си направите спиртен извлек от пресни листа на обикновения здравец, който трябва да залеете с медицински спирт. Пълни се буркан от 250 милилитра с листа от здравец, без да се натискат и отгоре се заливат със спирта. Бурканът се захлупва и се поставя на тъмно и хладно място. След около месец извлекът е готов, прецежда се и отново се поставя в стъклен съд – най-добре шише.
Пие се при високо кръвно три пъти дневно преди ядене по 25 капки, разтворени в малко вода. Тези билки при високо кръвно може да обогатите с извлеци от маточина, планинска чубрица и глог.
Много извесен продукти и билки за високо кръвно е и канелата. Сутрин в кафето пускайте по една кафена лъжичка, а следобед в чаша с кисело ли прясно мляко.
Сред известните подправки и билки при високо кръвно спадат босилека, кардамона, копъра, магданоза. Използвайте ги смело в кухнята или като отвари и настойки и кръвното ви винаги ще бъде в нормални граници.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *