Билки при лечение на щитовидна жлеза

При лечение на щитовидна жлеза народната медицина предлага билки, с които може да се помогне

Щитовидната жлеза е ендокринна и е много важен орган в тялото на човека. Цялостното състояние, а организма зависи от правилното й дейност. Тя е отговорна за хормоналния баланс, работата на сърцето, обмяната на веществата, нервната система и други. Една от главните причини за нарушената работа на жлезата е стресът, с който сме претоварени всеки ден. При лечение на щитовидна жлеза народната медицина предлага билки, с които може да се помогне.

Лечение на щитовидна жлеза с билки от градината

Лечение на щитовидна жлеза с билки от градината

Проблемите с щитовидната жлеза възникват при нарушена секреция на хормони. От тази дисфункция страдат повече жените. Лечението е бавно и продължително. В природата се намират билки и други средства, които помагат за лечение на много болести, в това число и при нарушени функции на щитовидната жлеза.

Една от полезните билки при болести на щитовидната жлеза е еньовчето. Народната медицина препоръчва тази билка да се прилага чрез правене на гаргара с чай. Чаят се прави като се попари еньовчето с приготвена вряла вода. Няколко пъти за един ден се прави процедурата и докато е още горещ чаят. Гаргарите с еньовчето помагат за премахване на гуша и лекуване на щитовидната жлеза. Полезно е и да се пие чай от него, те са полезни за черния дроб, за пречистване на организма, за панкреаса, далака и бъбреците.

Фигурин билкови таблетки за отслабване при менопауза

Хиперфункцията на щитовидната жлеза се нарича тиреотоксикоза. Към нея се отнасят такива болестни състояния, базедова болест, базедофицирана гуша и токсичен аденом, дължащи се на повишена хормонална секреция на жлезата.

За лечение на тези състояния са нужни следните билки:

Лечение на щитовидна жлеза с билки – рецепта за състоянията на хиперфункция

Лечение на щитовидна жлеза с билки – рецепта за състоянията на хиперфункция

За да научите повече за проблемите с щитовидната жлеза, прочетете тази статия на д-р Гайдурков и неговите съвети по отношение на премахване на причините и за здравословното хранене при лечение на щитовидна жлеза – ТУК.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *