Билки при невропатия

Някои билки при невропатия могат да ви помогнат за подобряване на състоянието

При невропатия се увреждат краката, а за съжаление и ръцете, защото то е заболяване на периферните нерви, които се увреждат сериозно. Поради тази причина двигателните функции са нарушени. Най-напред проблемът се усеща в най-крайните места на крайниците и след това малко по-нагоре и продължава все така да прогресира заболяването. Получава се чувство на болки, мравучене, парене. Някои билки при невропатия могат да ви помогнат за подобряване на състоянието.

Билки при невропатия – земна ябълка

Билки при невропатия – земна ябълка

При невропатия се променя походката на болния, кожата се лющи, при по-голямо влошаване започват да се появяват и ранички. Първо се засягат двата крака и след това ръцете. Най-често заболяването се причинява от захарен диабет. Острата форма на невропатия се развива бързо и може само за няколко дни да се обездвижи болния.

Народната медицина препоръчва някои билки, но ако нямате може просто да си напарите краката с топла вода. По-добре е да си направите отвара със следните билки: салвия, земна ябълка и страхливче. Отделете по 100 г от всяка билка ги сложете да заврат с 3 литра вода. Оставете ги така за един час да киснат и след това си направете баня на краката с тях. Може да ги държите в топлата вода около 15 минути.

Вечер си направете компрес на краката с кора от лимон, върху която сте капнали малко зехтин.

За подобряване на състоянието освен изброените билки а краката, може да пиете алфа-липоева киселина, която има силно антиоксидантно действие.

“Фигурин

Добре е да се яде земна ябълка (гулия), понеже има свойството да понижава кръвната захар. Полезна е и за черния дроб, за храносмилателните органи и за щитовидната жлеза. Може да се яде както самата земна ябълка, така и листата й.

Освен това с диета, хранителни добавки и билки е добре да се нормализира кръвната захар и да се поддържа в нужните граници, за да не напредва болестта.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *