Направете си билкови капки за очи за по-добро зрение

Ако пък искате очите ви да са в перфектно здраве, може да комбинирате както традиционните лекарства, така упражнения за по-остро зрение и билкови капки за очи

Съвременният човек работи повече време пред компютъра и затова очите му са застрашени. Затова и освен лекарствата, които чичо доктор ще ви предпише за добро зрение, може да използвате и нетрадиционни методи. За по-добро зрение и здрави очи, наред с традиционното лечение може да си направите и билкови капки за очи, с които да избистрите погледа си.
Ако пък искате очите ви да са в перфектно здраве, може да комбинирате както традиционните лекарства, така упражнения за по-остро зрение и билкови капки за очи.

билкови капки за очи

Ако пък искате очите ви да са в перфектно здраве, може да комбинирате както традиционните лекарства, така упражнения за по-остро зрение и билкови капки за очи

За целта си направете отвара от билката очанка и промивайте очите с 10%-тна инфузия от тази течност. Можете да правите това по няколко пъти на ден.
Други билкови капки за очи се правят с хвощ. За целта в около 300 милилтра вода пуснете супена лъжица хвощ и варете отварата около половин час. От тези билкови капки за очи може да си правите и компреси. Натопете два тампона за премахване на грим в тази течност и сложете върху очите си за няколко минути. Тези билкови капки за очи трябва да бъдат леко затоплени при процедурите.
Друг домашен лек и билкови капки за очи се прави с краставица. Взима се супена лъжица обелена и настъргана краставица, към която се добавя и лъжица настъргана ябълка. Всичко се смесва добре и се поставя в хладилника, за да се изстуди. След това от тази смес може да сложите в парче тензух и за наложите върху очите. Сместа разхлажда, премахва възпалението и избистря погледа.
Други популярни билкови капки за очи се правят с капка ментово масло, разредено в 100 милилитра дестилирана вода. С тази смес може да масажирате внимателно около очите.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *