Помогнете си с билкови отвари при пиелонефрит

Някои билкови отвари при пиелонефрит биха ви били полезни освен лечението от традиционната медицина

Гнойното възпаление на бъбреците се нарича пиелонефрит. Ако сте имали веднъж такова заболяване е добре да помните, че има вероятност да се повтори и затова трябва да се пазете. Възможно е да има риск да сте предразположени към хронично заболяване. Някои билкови отвари при пиелонефрит биха ви били полезни освен лечението от традиционната медицина, което е водещо.

Помогнете си с билкови отвари при пиелонефрит

Помогнете си с билкови отвари при пиелонефрит

Ето една рецепта, която може да е от полза и за профилактика. Забъркайте следните билки: от тези по 50 г – полски хвощ, корени от глухарче, листа от мечо грозде; от тези по 30 г – стръкове змийско мляко и корени от магданоз и на края цветове от невен – 60 г. Вземете 2 супени лъжици от направената сместа и ги изсипете в 600 мл вряла вода. Трябва да ги оставите да се накиснат за 1 час и прецедете запарката. От нея трябва да се изпиват по 100 г на интервал от 6 часа.

Други билкови отвари при пиелонефрит са с листа от върба и следващата с брезови листа. Вземете си 65 изсушени листа от върба и ги варете в половин литър вода за 10 минути. Изчакайте да изстине отварата и прецедете. От нея пийте по 1 чаша за вино 3 пъти на ден 15 минути преди ядене. На  втория ден се варят 66 листа вместо 65 и така всеки ден броя им се увеличава с 1 докато стигнат 100. На 36-ия ден, когато листата станат 101, те вече се варят в 1 литър вода и се пият по 4 пъти по чаша за вино на ден.

“Фигурин

Отвара с брезови листа, корен от сладник, царевични близалца и листа от мечо грозде. От тези билки се вземат по равни части от тях и се разбъркват добре. От сместа се отделят 5 г и се слагат в 20 мл студена вода и се оставят така 10 часа. Билковата смес се вари за 15 минути и се прецежда. От нея се изпиват по 200 мл на 5 или 6 приема, следователно това е дозата за едно пиене.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *