Тези билкови рецепти за високо кръвно ще ви помогнат да го свалите

Рецепти за високо кръвно от народната медицина могат да ви бъдат полезни, за да го свалите

Народната медицина дава не малко полезни решения на някои здравословни проблеми. Всяка болест обаче си има причина и ако тя не се премахне, нито народната медицина, нито конвенционалната ще могат да ни помогнат за окончателно решаване на проблема. Все пак за кратко време или за по-дълго рецепти за високо кръвно от народната медицина могат да ви бъдат полезни, за да го свалите.

Рецепти за високо кръвно от народната медицина могат да ви бъдат полезни, за да го свалите - здравец

Рецепти за високо кръвно от народната медицина могат да ви бъдат полезни, за да го свалите – здравец

Ето една рецепта от лечителя Петър Дънов – вземете пресен хрян най-малко 250 г и го настържете на най-едрото ренде, такава е инструкцията. Сложете го да ври на котлона с 2 литра вода. Когато започне да ври се сваля и напитката е готова за пиене. Консумира се по сто милилитра на ден, докато свърши. Рецептата може да се повтори след една седмица почивка. Според лечителя тя е много ефикасна и не е скъпа или сложна за изпълнение. Има отзиви на много българи, за ползата от нея и от по-старите поколения.

Друга рецепта с глог, чубрица и шипка. От тези три билки се взема по 2 супени лъжици и се смесват. Слагат се в съд за варене на котлона с 350 мл вода и се оставят да заврат. Достатъчно е да врат една минута, след това се свалят от котлона. Билковата смес се прецежда и се пие по 3 пъти на ден, разпределена на равни части.

Да се изяжда по едно листо здравец 3 пъти на ден преди ядене. Трябва да се следи как влияе здравецът на здравето и високото кръвно и да се спре, ако е станал излишен.

Подобна е и рецептата с калофер – 3 пъти на ден по едно листенце от билката и се наблюдава какъв ефект дава.

Една вкусна рецепта с орехи и чесън. Нужни са 3 скилидки чесън и 2 ореха. Ядат се сутрин преди закуска на гладно. Според някои лечители може да се очаква падане на кръвното след 2-3 дена и затова да се следи – възможно е това да стане рязко.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *