Билкови рецепти за ревматизъм

Ползвайте билкови рецепти за лечение на ревматизъм

При ревматизъм е засегнат опорно-двигателния апарат. Получава се от инфекциозно-алергично заболяване и потърпевши са ставите и съединителната тъкан на нервите или на сърцето. Обикновено инфекцията се предизвиква от бактерии стрептококи, която от своя страна се получава от гнойна ангина, продължителна или често повтаряща се. Продължителния престой на тези паразити в гнойта на сливиците води до вторични заболяване като ревматизъм.

Ползвайте билкови рецепти за лечение на ревматизъм

Ползвайте билкови рецепти за лечение на ревматизъм

Медицината разполага с различни съвременни лекарствени препарати за лечение на ревматизъм. От голямо значение и храната. Тя оказва влияние върху болестта. При обостряне на болките трябва да се избягват месни, млечни, рафинирани и захарни храни, също черен пипер, соя, яйца, риба, оцет, кафе, силен чай и други.

Интересна е статистиката в света. В страни с мохамеданско население процентът на заболелите от ревматизъм е много нисък, което се обяснява с факта, че там е прието да не се яде свинско месо по религиозни причини. Това обаче те са го взели от Библията, където е писано от самото начало за деленето на животните на такива одобрени за ядене и другите, които не трябва да се ядат. По-конкретно това е описано от Мойсей в книгата Левит 11-та глава, преди около 3500 г. От там мохамеданите са го взели и го прилагат, но не за всичко описани животни, а тяхната религия възниква преди около 1400 г. Които са проявили послушание към Божиите наредби са спечелили по-малко болести и повече здраве. Сред християните малко хора се придържат към това правило. Храната помага, за да има успех лечението при всяка болест.

“Демир

Народната медицина предлага билкови рецепти за лечение на ревматизъм.

Смесват се стръкове комунига, лайка и ленено семе по 1 супена лъжица. Слагат се в 400 мл гореща вода и киснат 20 минути. Настойката е подходяща за компреси, които може да направите през нощта.

Смесват се корите на 3 лимона, 3 супени лъжици цвят от нар и се слагат в 400 мл гореща вода да киснат половин час. Настойката се използва за компреси също, но се подменят на 2-3 часа.

Смесват се цветове от лайка, бяла ружа, стръкове от комунига по 1 супена лъжица и ленено семе по 2 чаени лъжици. Те се слагат също в 400 мл гореща вода и се оставят за 10-15 минути. Тази настойка се използва също за компреси, но и за обтриване на засегнатите от ревматизма места.

Рецепта за отвара с борови връхчета. В 600 мл вода се слагат 30 г борови връхчета и се варят докато водата намалее го половин литър. Употребява се 3 пъти на ден по 2 супени лъжици. Може да подсладите с мед. За по-добър вкус може да добавите 5 г карамфил, 10 г канела и индийско орехче. При кашлица помага ако сложите 50 г нишадър в цялото количество.

 

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *