При бодежи в сърцето не се паникьосвайте

Бодежи в сърцето могат да се дължат на невроциркулаторната вегетативно-съдова дистония и не се дължат на патологични проблеми

Ако получавате често бодежи в сърцето, не се притеснявайте, това не е нещо много опасно.

Повечето хора се паникьосват, викат спешна помощ, но се оказва, че това не е нещо кой знае колко притеснително. Най-честият отговор на доктора е, че това е на нервна почва. Ако сте получили бодежи в сърцето, най-вероятно имате невроциркулаторна или вегетативно-съдова дистония. Тя се предизвиква от повишена активност на нервната система.

При повечето случаи на бодежи в сърцето става въпрос именно за тази болест, която не се дължи на някакво опасно състояние или патологични изменения на сърцето.

бодежи в сърцето

Бодежи в сърцето могат да се дължат на невроциркулаторната вегетативно-съдова дистония и не се дължат на патологични проблеми

Тук става въпрос за нарушаване на регулирането на неговата дейност. При дистония или бодежи в сърцето се получават болки и дискомфорт в тази област и пулсиране на съдовете, който ни притесняват, но няма нещо кой знае колко опасно.

Бодежи в сърцето се получават най-често при напрежение, при промяна на времето, по време на месечния цикъл, при физическо претоварване или когато се намирате в задушно помещение.

Добре е все пак да се направи консултация със специалист – с кардиолог и с невролог. Най-вероятно те ще ви посъветват да не се излагате на напрежение, да смените начина си на хранене и живот, за да намалите неприятните бодежи в сърцето.

Когато обаче тези бодежи са придружени с натиск, свиване или усещане за парене, най-вероятно става въпрос за стенокардия, което представлява форма на исхемична болест на сърцето.

Често бодежи в сърцето се получава в тинейджърска възраст, като причините са отдават на порастването.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *