Болен от диабет се излекува с диета

Както и при други случаи на оздравяване от тежки болести, така и той си е послужил с диета на сурова растителна храна срещу диабет

Жител на щата Орегон, успяла да оздравее от диабет, след като приложил диета на сурова растителна храна в продължение на една година. Той се хранел много нездравословно с пици, хот-дог, храни от ежедневието, с които се снабдявал много лесно на работното си място, безалкохони и всякакви вкусотии. Това му докарало диабет и панкреатит, станал зависим от лекарства за диабет с инсулин и през 2006 година се наложило да лежи в болница и за панкреатита.

Болен от диабет се излекува с диета

Болен от диабет се излекува с диета

Проблемите му не свършили до тук. Клинт Менич затлъстял и страшно много като бонус към болестите. Той достигнал тегло от 200 килограма. Било му е трудно да се движи и е имал притиснати нерви по гръбначния му стълб.

Сега обаче елате да го видите как тренира за маратона. Отслабнал е със 100 килограма и е победил диабета. Менич е успял да стопи мазнините от 43,7% на 17,3 %. Сега казва, че се чувства добре и пълен с енергия повече отколкото, когато е бил тийнейджър. Постижението си той дължи на диетата със сурова храна, която приложил за една година. Тя включвала сурови плодове и зеленчуци, но заради диабета е наблягал повече на зеленчуците, а от плодовете в по-малки количества. Когато му се ядяло сладко си хапвал малко банани или праскови. Отслабването ставало сравнително бързо. Той споделя, че на седмица отслабвал с около 3 килограма още в началото на започване на лечението с диета. така още през първия месец свалил 10 килограма. От зеленчуците той похапвал редовно моркови, целина, сладки картофи, аспержи, броколи, тиквички и други. Сега той заявява, че никога няма да посегне към термично обработената храна, или поне това му е желанието за да поддържа добро здраве.

“Фигурин

Този случай не е единствен на оздравял човек от диабет тип 2, в нета има записани случаи и на други хора преживели победа над болестта с лечебни диети на сурова растителна храна и дори с лечебен глад, с който може и да си навреди човек, ако нещо се обърка.  / dnesplus.bg

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *