Хранене и болести на храносмилателната система

При лечението на болести на храносмилателната система са необходими храни с антиоксидантно и очистващо действие

При проявени симптоми на болести на храносмилателната система е необходима лекарска намеса и прием на лекарствата, които той изписва. Към назначеното лечение болният може да добави необходимата диета или билки за неговото заболяване.Диетата обикновено е свързана с храни, които не дразнят заболелия орган и е с намалено количество, за да не го претоварва. Назначава се също от лекуващия лекар.

При болести на храносмилателната система много помага цветният прашец

При болести на храносмилателната система много помага цветният прашец

При язви, гастрити и колити обикновено е затруднено приемането на растителни храни с по-дразнеща целулоза. Това може да се компенсира със сокове от сурови плодове и зеленчуци прясно изцедени и изпити. Трябва да се помни, че не се препоръчва смесването на сурови плодове и зеленчуци и сокове от тях на едно ядене или пиене, защото изискват различни храносмилателни ензими. Специално доматите могат да се комбинират и с двете групи храни, защото съдържат в себе си органични киселини характерни както за плодовете така и за зеленчуците. Според науката за храненето те се причисляват към плодовете.

Най-подходящи сокове са от зеле, моркови, комбинация от моркови 300 мл и спанак 180 мл, и друга от моркови 210 мл, спанак 90 мл, керевиз 120 мл и магданоз 60 мл. Последната е наречена калиева супа. Така се получава изчистване от токсините и зареждане с живителни хранителни съставки от хлорофила на растенията. Те трябва да са добре измити и по възможност да са отгледани без изкуствена тор, пестициди и други химикали прилагани в земеделието.

“Демир

Може да се пият билкови чайове от жълт кантарион, широколист живовляк, лайка, босилек или други около 15-20 минути преди хранене.

От аптеката може да се пият за язви, колити и гастрити Detox по 2х 5мл за 25 дни, за 2 – 3 месеца и в по-остри стадии Anti-Oxidant 2х5 мл.

При лечение на болести на храносмилателната система могат да са полезни всякакви храни, билки или лекарствени препарати от натурални продукти, които са с антиоксидантно действие. Една такава билка е котешки нокът, която е силен антиоксидант. Може да се ползва пчелен клей направен на малки топчета и се гълта на гладно един път на ден, но при по-тежки случаи може и 3 пъти. Цветният прашец също е много полезен за този вид болести.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *