Как да се предпазим от болестта на Алцхаймер

Ако съблюдаваме правилна диета за нашето здраве, ще можем да повлияем и да се предпазим от болестта на Алцхаймер

Болестта на Алцхаймер е тежка форма на деменция и според съответната статистика, около 5,2 милиона американци страдат от тази лоша болест.

Около 15% от хората на възраст над 65 г. имат Алцхаймер.

Тази болест е една от главните причини за смърт в САЩ, а подобно е положението и в другите страни по света.

Добрата новина е, че две нови изследвания са потвърдили, че има добра възможност

чрез ядене на орехи да се защити всеки човек от тази болест на мозъка.

По този начин, хората биха могли да се предпазят в напреднала възраст, като се упражняват някои лесни за следване съвети, докато обаче са млади.

Как да се предотврати болестта на Алцхаймер, по естествен път?

Доказателствата, че превенцията на това заболяване е пряко свързано с поддържане на активността на мозъка се трупат.

Разбира се, хората трябва да обърнат внимание на диетата си и да включват повече ядки, плодове и зеленчуци в нея.

Както вече споменахме, ново проучване потвърди, че по-разговорливите хора и такива, които работят по усвояването на нови думи и изрази имат по-малка вероятност от развитие на различни форми на деменция и на болестта на Алцхаймер.

Всички сме наясно, че с процеса на стареене, функциите на мозъка отслабват бавно.

Въпреки това, учените, работещи в университета на Сантяго де Компостела в Испания бяха насочени към намирането на факторите, които могат да помогнат на мозъчните функции и са открили, че ако говорим повече и употребяваме нови научени думи, както е при ученето на чужди езици например, е фактор, който може да помогне да се запази здравето на мозъка ви.

Изглежда, че мозъкът се развива за съхранение чрез така нареченото когнитивно съхранение и го използва, в случай че се случат някои проблеми с правилното му функциониране.

Капацитетът на този резерв не може да се измери, но изглежда, че има някои фактори, които могат да подобрят този капацитет.

Според един от водещите учени в това проучване, Кристина Сеоане, техният екип е работил върху нивото на лексиката, който е един от най-добрите показатели за т.нар кристализирана интелигентност (способността да се използват придобитите интелектуални умения от миналото).

Повече от 300 души са били част от изследването и екипът от учени е преценил, че хората с високо ниво на речника са добре защитени срещу всяко когнитивно увреждане, защото речникът увеличава познавателния резерв на капацитета на мозъка.

Как да се предотврати болестта на Алцхаймер и забавят деменцията? – Яжте повече ядки.

Друго проучване, проведено от учени от Държавния институт за фундаментални изследвания в развитието увреждания на New York показа как да се предотврати болестта на Алцхаймер чрез консумирането на шепа орехи на ден, това може да подобри здравето на човек и да го предпазва от деменция.

Проучването, публикувано в специализирано списание за болестта на Алцхаймер разкри, че активните хранителни вещества в орехите имат силни лечебни свойства, които намаляват риска, и могат да забавят развитието и началото на болестта на Алцхаймер.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *