Болестта на Пейрони – тайното заболяване на силния пол

Много мъже страдат от болестта на Пейрони, но се притесняват да потърсят лекарска помощ, а и няма ефективно лечение

Един от всеки 1000 мъже по света страда от болестта на Пейрони. Става въпрос за болест, при която мъжкото достойнство в ерекция се изкривява. По принцип абсолютно прав мъжки полов орган не съществува, но при болестта на Пейрони се говори когато той е изкривен повече с повече от 25 градуса или не повече от това, както изглежда бананът.

Болестта на Пейрони е открита и наречена на френския лекар Франсоа де ла Пейрони, който е лекувал крал Луи ХV. Той е съобщил за това състояние в своите записки още в средата на 18 век. Това състояние обаче е познато много по-рано.

Болестта на Пейрони най-често се наблюдава при мъже на възраст 50-60 години, но може да се наблюдава и при по-млади мъже.

Удебеляване на фиброзната тъкан в мъжкия орган от едната страна е причината за болестта. Това означава, че по време на ерекция, едната страна на пениса не се удължава и органът се огъва. Посока на изкривяването зависи от позицията на сгъстяването, което често може да се почувства като еднократна буца или много бучки. Болестта на Пейрони може да затрудни физическата любов между мъжа и жената, а понякога може да я направи и невъзможна.

При болестта на Пейрони може да помогнат масажи с крем от какаово масло. Освен това приемът на витамин Е и стероидите инжекции също могат да облекчат донякъде състоянието.

Най-новото лечение на болестта на Пейрони са звуковите вълни. Тези вълни намаляват болката и до известна степен размера на сгъстената област.

болестта на Пейрони

Много мъже страдат от болестта на Пейрони, но се притесняват да потърсят лекарска помощ, а и няма ефективно лечение

Най-ефективното лечение на болестта на Пейрони е операцията за коригиране на деформацията, въпреки че и при нея се получават някои допълнителни усложнения. Ето едно видео на руски за лечението на болестта на Пейрони:

А тук онези, които разбират руски, могат да научат как се лекува болестта на Пейрони без операция:

Enjoyed this post? Share it!

 

4 коментара по “Болестта на Пейрони – тайното заболяване на силния пол

  1. Здравейте.
    Имам проблем с ерекцията като следствие от болестта на Пейрони.Има ли някой инфо за помощ или някой излекуван?Говори се ,че няма надежда за пълно възстановяване.

    • И аз търся някой излекувал се, но досега не съм намерил. Може да се свържем за обмяна на опит.

  2. Здравейте,наскоро открих че члена ми се изкривил и това ми пречи да осъществявам нормален полов акт.Има ли някой който да ми помогне с съвет за помощ относно тази болест ,засега нямам болки но е много дискомфортно.Наскоро ми откриха диабет и може и това да влияе

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *