Болка в крака – причини и лечение

Причините да усещаме силна болка в крака са много, повечето са от проблеми с кръвоносните съдове или травми

Когато имаме болка в крака, тя може да се дължи на същите причини както при болки в двата крака. Често се случва при диабет, подагра или артрит да боли само единия крак, така както може да болят и двата крака.

Когато се нарани крака се получава травма, която може да остане за цял живот или да мине много време за възстановяването. Например при удар на коста странично се получава синина и оток, което заздравява след време. Ако няма кървене, а само посиняване на коста, може да се наложи удареното място с парче филия типов хляб напоено с оцет и да се превърже отгоре.

Болка в крака – причини и лечение

Болка в крака – причини и лечение

В такъв случай кракът оздравява за броени дни, даже и без тази домашна процедура,но зависи от това, колко е бил силен ударът.

Най-честата причина за болка в краката е от умора и тя преминава, след като си починат.

Когато е налице стягаща болка в прасеца, причината е атеросклероза. Те се усилват при ходене и изкачване на стълбите и продължават вечер след лягане. Ако болката в прасците е пулсираща е налице тромбофлебит. В такъв случай трябва да се направи преглед при лекар специалист и да се изследват вените на краката по цялата им дължина.

При подагра и диабет е характерна болка на големия пръст на единия крак.

Ако болката се усилва в края на деня то причината е варикоза. Може да се сложи стягащ трикотаж (за жените), който за известно време ще потисне болката и забави развитието на болестта. При тази болест също трябва да се направи преглед при специалист по съдова хирургия.

При нараняване и скъсване на тъкан от ходилото или мускулни влакна се налага операция в по-тежките случаи.

Освен тези причини има и много други.

При болки в краката помага чай от джинджифил, арника (да се внимава с арниката, защото е и отровна), лайка, сминдух, гинко билоба, бял равнец. Те помагат за сваляне на високия холестерол и подобряване на кръвообращението. Може да се прави водна баня за краката с чай от лайка.

Демир бозан билки за бъбреци

При отоци на краката помага отвара от овес.

При подуване на ходилата и особено на пръстите може да потопите краката си в леген с топла вода и добавена английска сол. Тази водна процедура помага при подувания причинени от инфекции. Друг лек за това състояние е паста от куркума със сандалово дърво.

Трябва да се обърне внимание на пиенето на вода и на храненето с храни богати на калий и калций.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *