Какво да правите при болка в очите

Болка в очите може да се дължи на умора, претоварване, разтъркване на окото или влязъл чужда предмет там

Чувство на дискомфорт, бодежи, преминаваща внезапна болка в очите. Ако изпитвате тези неща, трябва да се погрижите за тези много важни органи от човешкото тяло. Неприятната болка в очите може да се дължи на различни състояния като умора, претоварване, разтъркване на окото, влязъл чужда предмет там, прекалена работа пред компютър или гледане на телевизия, четене на прекалено ситен шрифт.
Но болка в очите може да се дължи и на някакво опасно заболяване, на което трябва да обърнете внимание. Може да страдате от такива очни болести като алергичен, бактериален или вирусен конюнктивит, офталмит, астигматизъм, глаукома и други.

болка в очите

Болка в очите може да се дължи на умора, претоварване, разтъркване на окото или влязъл чужда предмет там

По принцип се знае, че зрителните органи болят от преумора на организма и дори от липса на витамини.
Първото нещо, което трябва да направите при болка в очите, е да отидете на лекар по очни болести, който да ви прегледа и да установи точно на какво се дължи това.
Това, което вие може да направите допълнително при болка в очите е да се храните здравословно. Яжте храни, богати на витамини и минерали. Моркови, боровинки, много плодове и зеленчуци ще ви заредят със здраве и енергия.
Друго много важно нещо при болка в очите, което трябва да направите, е да дадете почивка на зрителните органи, като избягвате резкия преход от тъмно към светло, да избягвате прекален студ или прекалена топлина. Добре е при болка в очите е да избягвате също така ярката светлина, гледането на телевизия на тъмно или работа на компютър по цял ден.
Против болка в очите поставяйте върху очите си ленени салфетки, намокрени в гъсти настойки от лайка и силен чай. Може да ползвате и използвани торбички от чай. Поставянето върху зрителните органи на листа от живовляк или зеле също помага при болка в очите. Гледайте зеленината сред природата, не четете легнали и мийте очите и лицето си с леко топла вода против болка в очите.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *