Ако имате болка в плешката, потърсете добър масажист

Болка в плешката и гърба се лекува с масаж, почивка, мазила и почивка на болното място

Все повече хора, извършващи една и съща дейност или практикувайки някакъв спорт се оплакват от болка в плешката или в гърба и ръцете. Дори хора, които по цял ден прекарват пред компютъра в непривична за човека поза, също страдат често от болка в плешката.
Това състояние може да се дължи както на неправилна поза, свързана със стоене на течение, или пък с някаква дейност, която изпълнявате постоянно. Тогава едни и същи мускули, сухожилия, нерви и кости се натоварват, получават се възпаления и се появява болка.

болка в плешката

Болка в плешката и гърба се лекува с масаж, почивка, мазила и почивка на болното място

И вместо да ходите на чакръкчии, при които уж болка в плешката минава, а после се появява с още по-голяма сила, най-добре пробвайте добър масажист, или мануален терапевт, който може да ви помогне при този проблем.
Статистиката сочи, че над 80 на сто от хората са имали поне веднъж в живота болка в плешката, кръста, гръбнака или някакво схващане в тази област на гърба. Ако към тях се добавят болките в шията, главата и краката, които също зачестяват, броят им ще нарасне неимоверно много.
Затова при болка в плешката почивайте, не натоварвайте гърба, ръката и възпалените нерви, потърсете си добър масажист и лекар, който ще ви предпише подходящите мазила. Може да пробвате при болка в плешката и иглотерапия, но и там трябва да внимавате и да си изберете истински специалист, който ще подобри, а няма да влоши състоянието ви. При болка в плешката наред с гореизброеното, може да опитате и сауна, която ще ви затопли и отпусне, особено ако тя е инфрачервена.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *