При болка в рамото потърсете специалист

От болка в рамото страдат хора, които извършват еднотипна физическа работа, но така също и спортисти заради различни травми

Хора, занимаващи се с еднотипна дейност и работещи физически труд, в които активно участват ръцете, страдат от болка в рамото. Особено страда ръката, която бива натоварвана повече – в повечето случаи става въпрос за дясната ръка.
Ако и вие сте сред тях, най-добре се обърнете за компетентно мнение на специалист. Най-вероятно обаче тава въпрос за комбинация от възпалени сухожилия и околоставни торбички, както и промени в самата ставна капсула. Това предизвиква известно сковаване и неприятна и понякога силна болка в рамото при опит за движение.

болка в рамото

От болка в рамото страдат хора, които извършват еднотипна физическа работа, но така също и спортисти заради различни травми

Болка в рамото може да бъде предизвикана и от травма или от хронични по-малки травми, като тези причини са характерни за активните спортисти.
За болка в рамото влияние оказва също така възрастта, като с напредването на годините тя се обостря. Освен това за това състояние може да бъдат виновни простудни или вирусни заболявания, които освен в рамото могат да причинят и болки в другите стави. Когато болестта е вече в напреднал стадий и се стигне до увреждане на околоставните торбички и самата ставна капсула, неприятната болка в рамото вече може да има и дори ръката да е в покой.
Специалистите смятат, че при такива състояния е вредно да се обездвижи рамото чрез превръзка, тъй като липсата на движение може да влоши още повече състоянието.
Лечението е добре да започне още при първите признаци на болка в рамото, като в повечето случаи се поставя инжекция в околоставната торбичка, за да се потуши острата болка и обездвижването. След това лечението се провежда с нестероидни противовъзпалителни препарати.
Има и природни начини, с които може да се помогне при болка в рамото като различни масла и мазила на билкова основа, които облекчават състоянието.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *