Болките в краката са характерни за хората с диабет

Силен натиск и болезнено чувство при диабетната невропатия

Когато човек, болен от диабет изпитва болки в краката, то задължително те не трябва да бъдат пренебрегвани. Задължително трябва да се обърне внимание на тези симптоми. Те могат да бъдат индикация, че нервът е засегнат, което би могло да доведе до сериозни проблеми. Хората с диабет са изложени на риск от развитие на диабетни невропатии. Диабетът обикновено се причинява, когато панкреасът не произвежда достатъчно инсулин, за да осигури регулирането на нивата на глюкоза в кръвта автоматично. Вместо да се прехвърля върху клетките и подхранва тялото, глюкоза се натрупва в кръвта и се елиминира чрез уриниране. Невропатии са открити в около 60% от хората с диабет. Болка в краката е един от първите симптоми при много хора с диабет, когато развиват невропатия.

Болките в краката са характерни при диабетната невропатия

Симптомите на болки в краката на диабетна невропатия често започват с изтръпване. Изтръпването може да бъде доста болезнено, с усещане на натиск. Този симптом не трябва да се пренебрегва. Той е един от първите признаци, че при човек е започнал процес на увреждане на нервите. Колкото по-рано при човек с диабет се диагностицира невропатия, толкова по-скоро тя може да бъде излекувана.

Болезнените спазми на краката са друг симптом на диабетната невропатия. По-често при по-възрастни хора с диабет, спазмите също са индикация за увреждане на нервите в краката на човек. Болката от спазми на краката често е последвана от симптоми като слабост в краката и невъзможност да се изправи боледуващия без чужда помощ.

Лечението при диабетна невропатия може да бъде доста ефикасно и с положителен ефект. Първо трябва да бъдат редовно следени нивата на глюкозата в кръвта на боледуващия. Задължителен е преглед при специалист, който ще предпише лечение, което по принцип е медикаментозно и то протича в домашни условия. Болкоуспокояващите помагат при силните болки, но не лекуват.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *