Защо се получават болки в гърба при вдишване

Няколко опасни болести издават болки в гърба при вдишване, затова е добре да се обърнете към лекар специалист

Много опасни болести издават болки в гърба при вдишване, затова и най-добре е да отидете на лекар, който да разбере точно за какво става въпрос.
Една от болестите, за която може да става въпрос е пневмония. Особено ако болката е придружена с висока температура и кашлица. Понякога обаче това заболяване преминава почти без никакви симптоми и единствено преслушване и рентгенова снимка може да я хване навреме. Затова при болки в гърба при вдишване потърсете лекар.

болки в гърба при вдишване

Няколко опасни болести издават болки в гърба при вдишване, затова е добре да се обърнете към лекар специалист

Друго, което може да издава това състояние е гръбначно изкривяване или разтегната ребрена мускулатура. При това заболяване характерно е задъхването при изкачване на стълби или при по-бърз ход.
Понякога и плексит се изразява като болка в гърба при вдишване. Ако работите изгърбени или наведени, ако извършвате еднотипни движения с ръцете, може да е заради това.
Болка в гърба при вдишване може да се дължи също така на пренатоварване, схващане, стоене на течение и изстиване.
Болката също така може да е провокирана от гръбначно изкривяване или вродена анатомична особеност на гръбначния стълб. Предизвиква се от нарушаване на двойно S-образната форма на гръбнака, което предизвиква по-изправен стоеж, нарушаване на пружинирането при вървене, и оттам – натоварване на мускулите, съпроводено с болка. Симптомите са болка в гърба при вдишване и особено това се случва в легнало положение.
При болки в гърба при вдишване добре е да отидете на лекар и да не натоварвате ръцете и да разпускате с масаж, акупунктура и леки спортове като плуване и ходене пеша.

 

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *