При болки в колената много помагат тези рецепти от народната медицина

Ако имате болки в колената и ставите изпробвайте тези доказани рецепти от народната медицина, които със сигурност ще ви помогнат

Една много ефикасна рецепта при болки в колената е тази с морска сол, мед и жълтък.

За целта трябва да си приготвите мехлем от по една супена лъжица мед и морска сол, която е добре да счукате, а към тази смес прибавяте жълтъка на едно яйце. Всичко се разбърква добре и се налага върху колената, завиват се с найлон и отгоре с бинт и така се спи. На сутринта се отмива с хладка вода.

Друга много добра рецепта за болки в колената също е с морска сол. Направете си торбичка с нея и я нагрейте.

Преди да си легнете я сложете на колената, но ако не можете да търпите топлината, това означава, че ставите на колената са възпалени.

Затова си направете през деня няколко пъти компрес със стар хляб и ябълков оцет и наложете върху колената, докато възпалението премине, а след това вечер си слагайте на болното място торбичка с нагрята морска сол.

Друга много лековита рецепта при болки в колената е с тесто, което трябва да омесите с мая и оставете да набухне.

болки в колената

Ако имате болки в колената и ставите изпробвайте тези доказани рецепти от народната медицина, които със сигурност ще ви помогнат

След това разстелете тестото върху марля и поръсете отгоре с билков мед и нишадър. Намажете мястото със зехтин или свинска мас и завийте марлята около коляното и стегнете с бинт. По този начин се спи и на сутринта се измива. За болки в колената повторете тази рецепта поне 4-5 дни.

При болки в колената и артрит може също така да счукате съответно по десет таблетки аспирин и аналгин и към тях да прибавите чаена лъжица нафталин. Сместа се обърква с лъжица свинска мас и се намазват колената вечер, а сутрин се измиват. Това се прави 10 дни, за да има ефект и неприятната болка в колената да спре.

Enjoyed this post? Share it!

 

2 коментара по “При болки в колената много помагат тези рецепти от народната медицина

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *