Естествени лекове при болки в корема

Добре е да се облекчат появилите се болки в корема с естествени лекове вместо с лекарства, които имат странични действия

Когато имате болки в корема трябва да се прогледате при лекар, за да се установи точната причина. Това е симптом на много от заболяванията на храносмилателната система, а не отделна болест. Заболяване на стомаха например може да се предизвика от пиене на алкохол, лоша или трудно смилаема храна, язва, повишено количество стомашен сок и други. На червата – язви, глисти, простуди, хемороиди, лоша храна, задръстване и други.

Билката градинска ружа е една от полезните при болки в корема

Билката градинска ружа е една от полезните при болки в корема

Болният е добре да се прегледа при лекар и да следва неговите съвети. Храната трябва да бъде лесно смилаема, млечно-вегетарианска. При силни болки в корема страдащият трябва да лежи да временно да не приема храна, докато не се разбере причината за болките, не трябва да прави клизми или да слага топли шишета на корема за затопляне. Понякога може да има нужда от хранене и това да е причината за болките, ако количеството на стомашния сок му е повишено и евентуално има язва.

За вътрешна употреба може да се пие един от следните билкови чайове: лайка, джоджен, червен или жълт кантарион, жълт равнец, слез, мащерка. Приема се на всеки час на малки глътки.

Ако болките са в червата болният може да пие следния чай: 10-15 г градинска ружа – корени се варят 20 минути във вода – 0,5 литра. Ползва се на 3 пъти през деня преди да се храни болният, по една чаша за вино.

При болки в корема с диария може да закусите с препечена филийка типов хляб. Като го запечете добре до леко прегряване, то той ще абсорбира токсините в корема, които са създали проблема. Може да го натопите в гореща вода, за да омекне, ако не ви допада вкуса му с малко вкус ще стане по-добър.

Храните с повишено съдържание на скорбяла като белия ориз, помагат да се успокои лигавицата на стомаха и да се пречисти.

“Фигурин

Ако имате болки в корема може да пиете на гладно и по една чаша вода с чаена лъжичка ябълков оцет в нея. По желание се добавя мед за вкус.

Пиенето на сода за хляб е известно средство при болки в корема, особено, ако са предизвикани от киселини е известно средство за справяне с проблема. Изпива се 1 чаена лъжица в 1 чаша вода наведнъж. Тя облекчава болките и тежестта в стомаха.

Ябълковото пюре също може да помогне, защото съдържа пектин и фибри, които са полезни за стомаха и червата.

Не забравяйте, че трябва да пиете достатъчно вода на гладно половин час преди ядене и 2 часа след това. По време на хранене не се препоръчва пиенето на вода. Една от причините а болки в корема е яденето преди да се е смляла храната в стомаха от предишното ядене. Затова лекарите съветват да се спазва интервал между отделните хранения от поне 5 часа.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *