Народни лечебни рецепти при болки в краката

За болки в краката има много народни рецепти, които наистина ще ви помогнат да намалите оплакванията

В тези хладни месеци зачестяват неприятните болки в краката. Дали става въпрос за артритни заболявания, стари травми или нещо друго, по-студеното време винаги дава такива резултати. Има обаче няколко изпитани народни рецепти за болки в краката, които наистина помагат. Хубаво е за добър ефект да проявите постоянство и да спазвате рецептите и те могат да ви помогнат да облекчите състоянието си.

болки в краката

За болки в краката има много народни рецепти, които наистина ще ви помогнат да намалите оплакванията

Една от тези рецепти за болки в краката е с лавандулов спирт. Взимат се 250 милилитра от него, 10 грама нишадър и тубичка крем за бръснене. Всички съставки се смесва добре и се наливат в шише с тапа, което преди да употребявате трябва да разклащате много добре. С тази смес се лекуват краката, колената, ставите. Сместа може да се употребява при ишиас, лумбаго и всякакви други костно-ставни заболявания. Лечението се прави като се изрежат вълнени парчета плат във формата на петите. С лечебната смес за болки в краката се навлажняват тези парчета вълнен плат и се прилепват добре към ходилата вечер преди да си легнете. Трябва да завържете с бинт и да обуете чорапи, за да не се местят парчетата вълнен плат и така да спите цяла нощ. На другата сутрин махате парчетата и измивате краката с топла вода. Правете рецептата докато получите облекчение.
Друга полезна рецепта за болки в краката е с много силна ракия – над 60 градуса. Най-добре е това мазило да приготвите с първак. От него се взема литър и се приготвят две лечебни смеси. Едната е с корен хрян, който трябва да настържете на по-едро ренде, да го поставите в стъклен буркан и да го залеете с половин литър от първака. Така сместа стои цял месец на слънце. След това се прецежда и се налива в бутилка. По същата технология си направете и още един буркан с първак и настъргани кестени. Тези две тинктури помагат при болки в ставите на краката и на ръцете. Всяко вечер мажете засегнатите места и полека болките утихват.
Процедурата се прави, докато сместа свърши. След последната процедура се прави накисване на краката в топла вода, а от петите пада коричка, която не е болезнена. Този метод против болки в краката може да се повтори чак след половин година.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *