Лечение на болки в кръста с рецепти от народната медицина

Болки в кръста могат да се лекуват с лекарства, но вместо тях може да приложите рецепти от народната медицина

Причините за болки в кръста са различни, те могат да бъдат поради травма, заболявания като лумбаго и дископатия, травми и други.

Болките дори и най-малки са крайно неприятни и ни отнемат спокойствието. Честите и постоянни болки в кръста се срещат при хора, които се занимават с тежка работа, при неправилни движения или се преуморяват. Те ни пречат да си изпълняваме ежедневните задължения.

Лечение на болки в кръста с рецепти от народната медицина

Лечение на болки в кръста с рецепти от народната медицина

Често пъти болките продължават с месеци да ни досаждат и телата ни не могат да си починат и ние се чувстване изтощени.

За да се отървете от тях може да ползвате лекарствата, които ви е изписал вашия лекар, но и рецепти от народната медицина, които са напълно безвредни и могат да са от полза особено за хора, които живеят в отдалечени места и нямат достъп до медицинска помощ.

Рецепта 1: Намачкайте листа от прясно зеле и ги намажете с 1 супена лъжица свинска мас, която е неосолена. Върху зелевите листа се поръсва и обилно със захар, след което се поставя върху болното място.

Прави се компрес като се превързва болното място с листата от зеле с вълнен шал. Така се престоява няколко часа. За предпочитане е да се прави вечер, за да не ви притеснява през деня.

Рецепта 2: Счукват се 4 едри глави чесън и се разбъркват с пепел около 3-4 супени лъжици от лозови пръчки и се добавят 2 супени лъжици свинска мас. Тази смес се намазва върху марля и се поставя върху болното място, което е предварително намазано със свинска мас. Лапата се покрива отгоре с найлон и вълнен плат.

Тя не бива да се държи върху болното място повече от 2 часа. Лечението се провежда 3 поредни вечери и се повтаря при нужда след 2 седмици.

Рецепта 3: Върху болното място се поставя лапа от счукан кромид лук и сол. Лапата се държи докато усетите, че болката е намаляла.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *