При болки в петите носете удобни обувки и си направете домашни компреси

Неприятните болки в петите не винаги се дължат на шипове, а може да става въпрос за неправилно положение на костта на петата

Повечето хора, които страдат от болки в петите, имат т. нар. шип. При такъв израстък боли също така една от ставите на ходилото, вътрешната част на ходилото, в областта между петата и надлъжния свод на ходилото и дори над петата към ахилесовото сухожилие.
Много често хора с болки в петите имат неправилното положение на петите. В голяма част от случаите тези оплаквания преминават след мануална терапия на ставите в областта на ходилото, подходящи упражнения и носенето на удобни обувки.

болки в петите

Неприятните болки в петите не винаги се дължат на шипове, а може да става въпрос за неправилно положение на костта на петата

Другата честа причина за болка в петата е възпалението на плантарната фасция на ходилото. При спаднал свод, плоскостъпие, неудобни обувки тя може да се възпали и да предизвика болка около вътрешната част на петата. Подходящото лечение отново е свързано с удобни обувки и подходящи упражнения.
Първият съвет, който ще ви даде лекар специалист е да отслабнете. Направете си рентгеново изследване и след установяване на причината за болки в петите, докторът ще ви назначи противовъзпалителни медикаменти, масаж и лазерна терапия. ще трябва да носите ортопедични стелки и специални подплънки за петите.
Що се отнася до народната медицина, тя предлага облекчаване на състоянието при болки в петите. Напълнете една тенждера с вода, загрейте я на котлона и пуснете в нея шепа шепа морска сол. Тази вода се слага в леген и като изстине, потапяте стъпалата си нея. Тази процедура се повтаря в продължение на 40 дена.
Друга рецепта при болки в петите поставяйте на болното място в продължение на седмица за през нощта добре сварен картоф, смачкан с люспите и върху него капнете 15 капки камфоров спирт. Преди да направите тази процедура, е добре да намажете болното място с мас или зехтин. Прави се компрес с найлон и вълнен шал. Това може да се прави при шипове на всички стави.
Неприятните болки в петите и шиповете могат да се церят и с пчелен восък и люта чушка. Тази смес се налага върху засегнатото място и това се прави две седмици всяка нощ. Преди да наложите тази смес, винаги намазвайте мястото с мас или зехтин.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *