Болки в слънчевия сприт. Невралгия, невроза или тъпа болка

На какво може да се дължат болки в слънчевия сприт. Какво значи тъпа болка в слънчевия сплит. Невроза на сплита. Невралгия. Остра болка и др.

Неприятните болки в слънчевия сплит може да са причинени от различни болести

Проблемът с неприятните болки в слънчевия сплит може да е причинен от сериозни болести в съседните органи. Ако те са продължителни и не отшумяват потърсете лекарска помощ. Здравословни проблеми в панкреаса, стомаха, дванадесетопръстника, жлъчката и сърцето могат да се отразят на слънчевия сплит. Болките могат да бъдат предизвикани и от невроза на слънчевия сплит.

Много рядко тези болки в слънчевия сплит

могат да бъдат сигнал за друга опасна болест – инфаркт на миокарда. Тъй като сърцето е близо до него, болката се предава по нервен път.

Ако имате притиснат нерв между прешлените, някъде по гръдната част на гръбначния стълб, то може да се предава сигнал до корема от него и да усещате болка. По подобен начин се получават болки при проблеми със стомаха, панкреаса и други органи.

При заболявания на стомаха като гастрит и язви, също и язва на дванадесетопръстника, може да се стигне до по-сериозни усложнения, ако не се лекуват на време. Например много е опасен хроничният гастрит, който е малко безобиден и след време има вероятност да доведе до рак на стомаха. При гастрита умират постепенно жлезите на стомаха от възпалението, явяващо се като честа причина за появата на рака.

Ако неприятните болки в слънчевия сплит продължават

и не спират, потърсете лекарска помощ. Това е най-сигурното нещо, което може да направите и след това да започнете съответното лечение.

Ако болката е придружена с повръщане, запек, повишена температура и самата тя се усилва, то това може да е сигнал за остър панкреатит. Възможно е да се наложи да постъпите спешно за лечение в болница, защото бавенето при остър панкреатит означава смърт. Причината е, че това е възпаление на задстомашната жлеза, при което се получава смилане на самата жлеза от нейните сокове (самоизяждане), защото те не могат да се отделят от нея и отидат, където им е мястото в дванадесетопръстника, ако то е запушено от камъни, отоци и кисти.

Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки

Ако болните от язва променят начина си на хранене като преминат на вегетарианска диета, то те ще имат по-малко болки и по-рядко обостряне на болестта. Лекарите препоръчват точно тази диета в последно време за болните от язва, което помага да се намалят болките и други фактори за болестта.

Слънчевият сплит е съвкупност

от големите нервни възли и техните разклонения намиращи се в коремната кухина и чревната артерия. Заради тези нервни възли, той носи името си слънчев, защото е жизненоважен център в тялото. Той е като слънце за нервната система и излъчва енергия и сила към всички останали части на тялото.

Невралгията на слънчевия сплит може да се развие от съдови, секреторни, трофични и моторни нарушения на някои от вътрешните органи, а също и от възпаления и инфекции. Неприятните болки в слънчевия сплит при нея се бъркат често с тези при заболявания на другите вътрешни органи.

Това, което може да направите освен посещението при лекар е да започнете да се храните здравословно като преминете на вегетарианско хранене, ако не за дълго време, то поне за кратко. Освен това може да вземате билкови чайове или хранителни добавки за усилване на организма.

Например може да си направите чай от лайка с мед и лимон на вкус или някоя по-силна билкова рецепта. Болният не трябва да се натоварва физически в областта на слънчевия сплит.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *