При болки в стомаха ползвайте корени от аир

За предотвратяване на болки в стомаха помагат билки, една, от които е аир

Болки в стомаха не винаги се предизвикват от самия стомах, а може да са от проблеми с другите органи. Болката може да е придружена от гадене, оригване, липса на апетит и други симптоми. При гастрит се получава и подуване на корема и отделяне на повече газове заедно с болката. Язвите на стомаха и дванадесетопръстника също причиняват болки в корема. Те могат да се предизвикат и от някои храни, копито дразнят лигавицата на стомаха.

При болки в стомаха ползвайте корени от аир

При болки в стомаха ползвайте корени от аир

От билката аир се използват корените за лечебни цели. Едно от приложенията й е за успокояване на болки в стомаха. За целта се прави запарка. Пригответе си 3-4 г корени добре стрити и ги сложете в 250 мл вряла вода. След като престоят около час се изпива цялото количество половин час преди да се нахраните.

Може да си направите и вино от аир за болки в стомаха. Измийте и стрийте 100 г корени от аир. Залейте ги с 1 литър бяло вино и ги затворете плътно в бутилка като ги държите на тъмно. Държи се така на стайна температура за 2 седмици. Остава да прецедите виното и да пиете половин час преди да се нахраните по една глътка и още толкова половин час след ядене. За ден е желателно да се приемат по 10-12 глътки от виното с корени от аир.

За стомашни болки помагат и листа от евкалипт. Достатъчни са само 20 г листа и да се сложат да се сложат в съд с 1 л вода, която е добре кипнала. Следващата стъпка е да изчакате да изстине и да прецедите. Пие се преди и след ядене, общо по 6 пъти на ден, по 50 мл.

За болки в стомаха се пие и отвара от босилек. 1 или 2 супени лъжици се слагат в съд с 300 мл завряла вода и освен това трябва да се вари 5-7 минути на котлона. Оставя се да изстине и последната процедура е прецеждането. Пие се по около 75 мл от отварата 3-4 пъти през деня на гладно.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *