Природни средства при болки в стомаха

Появата на болки в стомаха може да се повлияе положително от различни природни средства

Стомашните заболявания са толкова общи, че всеки ги преживява в един или друг момент. Има десетки причини, поради които може да получите болки в стомаха. Повечето от причините са доброкачествени и симптомите преминават бързо, така че по принцип няма нужда да отидете много по-далеч от вашата кухня за лесно решение на този проблем. Хранителните продукти, които се намират във всяка кухня могат да помогнат в такива случаи.

Пийте чай от мента против болки в стомаха

Пийте чай от мента против болки в стомаха

Ние вземаме тези позиции на базата на качеството на продуктите, както и списък с плюсовете и минусите на всеки от тях, за да Ви помогнем да определите кои ще работят най-добре за вас.

Джинджифил

От древни времена, хората са се обърнали към джинджифила като панацея за болка, гадене и всичко свързано с тях. Това не е просто приказка от стари съпруги – изследвания показват, че джинджифилът може да бъде много ефективно лечебно средство за някои видове стомашно разстройство.

Като естествено противовъзпалително, джинджифилът е наличен в десетки форми, всички от които могат да помогнат. Някои предпочитат той да се дъвче и така е лесен за ползване, докато други хора предпочитат техният джинджифил под формата на напитка. Опитайте изцяло естествена джинджифилова бира или нарежете малко свеж джинджифилов корен, за да си направите чай.

Мента

Ментата често се цитира като полезно решение за гадене и стомашно разстройство, защото ментола в листата му е естествен аналгетик.

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

Опитайте да изпиете чаша ментов чай ​​или мента, за смъркане екстракт от мента, смучене на ментови бонбони, или дори дъвчене на самите листа. Това ще Ви предпази от нови стомашни болки и ще облекчи чувството на гадене.

Ябълков оцет

Той е твърде силен, затова смесете го с вода и една чаена лъжичка мед и гълтайте бавно. Киселините в ябълковия оцет могат да помогнат за намаляване на нишестето в стомаха по време на храносмилането, което позволява на скорбялата да стигне до червата и пази бактериите в червата здрави. Някои хора избират да вземат една супена лъжица всеки ден, като превантивна мярка.

Електрическа възглавничка

Нищо не е по-успокояващо от топлината от тампон или бутилка гореща вода, когато имате позиви за повръщане. Гушнете да си електрическата възглавничка или одеало и се успокойте, докато преминават вашите симптоми.

Джинджифил под различни форми против болки в стомаха

Джинджифил под различни форми против болки в стомаха

Топлината на стомаха Ви ще Ви отвлече от всякакви спазми или болка и тя може да ви помогне да се отпуснат мускулите Ви и да намалите гаденето. Не я оставяйте твърде дълго, обаче, тъй като можете да увредите кожата си от прекомерна употреба.

Ако много често имате болки в стомаха, ще трябва да отидете на лекар, за да предотвратите евентуални заболявания.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *