Болки в тила издават проблеми с кръвното

Ако имате болки в тила и стягащо главоболие, най-вероятно страдате от високо кръвно налягане и трябва да вземете мерки за овладяване на състоянието

Ако имате болки в тила, най-вероятно страдате от високо кръвно налягане. Наред с болката, може да усещате и туптене в тази област. Това са начални симптоми на хипертония, при които кръвното се е вдигнало внезапно. Тогава се срещат такива оплаквания като главоболие, смущения в съня, сърцебиене и шум в ушите.
При тези състояния болки в тила и главата са локализирани на определени места и освен в тила, те може и да са в челната област, като болния определя главоболието и със стягащ характер. Хубаво е да се потърси лекар, който да проследи стойностите на кръвното налягане, защото при често повтаряне болестта може да се превърне в хронична.

болки в тила

Ако имате болки в тила и стягащо главоболие, най-вероятно страдате от високо кръвно налягане и трябва да вземете мерки за овладяване на състоянието

Тогава главоболието и честите болки в тила стават постоянни, а кръвното налягане се установява на по-високи стойности.
При това състояние може да се получават чести хипертонични кризи, които се характеризират с бързо и рязко покачване на кръвното налягане, което е много опасно. То може да достигне дори и над 190 на 120 и тогава главоболието става нетърпимо, може да има позиви за повръщане, световъртеж, силно сърцебиене.
Затова при болки в тила, потърсете компетентно мнение и предприемете лечение, защото кризите могат да продължат да се задълбочават. Знае се, че нелекувано високо кръвно налягане може да доведе до инфаркт или инсулт, тъй като тези важни органи като мозъка и сърцето не се оросяват правилно и са подложени на натиск.
Най-тревожното от всичко е, че много хора не обръщат внимание на първоначалните симптоми като стягане и болки в тила, главоболие и дискомфорт и не предприемат лечение. Необходимо е обаче още при първите симптоми да се направят щателни изследвания и да се определи диагноза, при която се предписва различни медикаменти за овладяване на състоянието. За профилактика при тези симптоми и болки в тила, яжте по-леки храни и такива, които смъкват високите стойности на кръвното налягане като чесън, копър, кисело мляко, ползвайте и различни билкови отвари.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *