Премахнете грозните брадавици с природни средства

Може да премахнете неприятните брадавици с билки и рецепти от бабиния тефтер бързо и ефикасно

Неприятните брадавици по тялото възникват след заразяване с човешки папилома вирус. Повечето хора имат такива образувания по тялото – някои повече, други по-малко. Има различни типове брадавици и всеки вид има собствен начин на лечение, затова първо е добре да се консултирате с лекар дерматолог и тогава да пристъпите към премахването им с народни рецепти.
Бабините рецепти помагат много при лечение и премахване на брадавици, които са почерпени от народната медицина.
Една от тези рецепти се приготвя с билки. Смесват се добре по 50 грама от лечебните растения заешко грозде и богородична ръка и 80 грама бяла дъвка. От сместа се вземат 4 супени лъжици, които се изсипват в един литър вряла вода. Варят се, докато сместа остане наполовина и от тази отвара се приемат по 50 грама 3 пъти дневно на гладно малко преди хранене. Външно брадавиците се мажат 2-3 пъти дневно със сок от растението бяла мара.

брадавици

Може да премахнете неприятните брадавици с билки и рецепти от бабиния тефтер бързо и ефикасно

Рецепта с глава червен лук, който се опича заедно с люспите също е ефективна рецепта за премахване на брадавици. След като изстине лукът се намачква на кашица и към нея се прибавят супена лъжица морска сол, чаена лъжичка лимонена киселина и супена лъжица хладка вода. Всичко се омесва добре и брадавиците се намазват обилно с сместа. Превързват се и с този компрес се спи през нощта, а на сутринта се измива добре с хладка вода.
Друга от тези рецепти за лечение на брадавици с бабини илачи е с домат. Върху лейкопласт се поставя парче домат, поръсено със салицил и се се залепва върху брадавицата. Компресът се прави вечер, а сутрин се маха и мястото се измива. Тази рецепта трябва да изпълнявате в продължение на една седмица.
Друга рецепта за премахване на брадавици е със суров картоф, който се разрязва наполовина и едната от тях се изхвърля веднага, а с другата половина от картофа са натривате брадавиците добре. Върху тях след това се посипва сух пясък или пръст, която изсъхва след малко и пада. Тази процедура са прави една седмица.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *