Как да си помогнем при брадикардия с народни рецепти

Помогнете си срещу брадикардия с природни продукти и рецепти от народната медицина

Забавеният пулс или познатото състояние с медицинският термин брадикардия, се причинява от проблеми с електрическите сигнали, които контролират скоростта на помпена дейност на сърцето. До брадикардия могат да доведат увреждания на сърдечния тъкан, свързани с възрастта, сърдечно заболяване или прекаран инфаркт.
Високото кръвно налягане, вроден порок на сърцето, миокардит, усложнение след сърдечна операция и проблеми с щитовидната жлеза също причиняват брадикардия.
Освен това намаленият пулс може да се предизвика от сънна апнея, ревматизъм или лупус, а така също и от някои медикаменти.

брадикардия

Помогнете си срещу брадикардия с природни продукти и рецепти от народната медицина

За брадикардия се говори, когато има под 60 удара в минута, докато нормалните са между 70-80 удара в минута.
Има случаи когато брадикардия съществува без да е предизвикана от някакво заболяване, не се усеща и не крие никакви опасности. В тези случаи не се налага лечение, освен ако трябва да се намалят някои лекарства, което се решава от лекуващия лекар.
По друг начин стои въпросът, ако брадикардия е предизвикана от заболявания и в тези случаи трябва да се лекува основното заболяване при съответните специалисти.
За да се лекува брадикардия, е необходимо да се установи точната причината за нея, да се проведат изследвания и да се назначи лечение от лекар специалист.
Има няколко рецепти за брадикардия, които могат да повишат пулса и подобряват състоянието. Взменат се 50 грама борови иглички и се аливат с чаша водка или чист спирт. Тази смес се остава да престои 10 дни, след което се прецежда и се пие по 20 капки три пъти дневно 20 минути преди ядене. Приемайте от тази тинктура поне 2-3 седмици.
Друга рецепта при брадикардия е с червено вино. Половин литър от него се слага да поври 10 минути и се добавя 50 грама смлени семена от копър. Сместа трябва да ври още 10 минути, след това да изстине и премества в стъклен буркан. Сместа се държи на хладно и от нея се приема по една супена лъжица три пъти на ден 20 минути преди хранене. Правете това половин месец, след което се правят 10 дена почивка и отново се повтаря.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *