Бременност и безсъние – как да си помогнем

Бременност и безсъние вървят ръка за ръка, особено в последните няколко месеца преди раждането на бебето

Особено в последните няколко месеца преди раждането на бебето, бременност и безсъние вървят ръка за ръка. Не липсват случаи когато през цялата бременност жените имат проблеми със съня. Това състояние е нещо нормално и не е причина за притеснение, тъй като лекарите го приемат като част от бремето на бъдещата майка – нещо като болките в гърба, честото ходене по малка нужда, киселините и др.
Сред най-честите причини за бременност и безсъние са често ставане до тоалетната през нощта по малка нужда, неудобните пози, които трябва да заемат бременните жени, заради нарасналия си корем, ритане и будуване на бебето, изнервеност, а от там и по-лек и неспокоен сън.

бременност и безсъние

Бременност и безсъние вървят ръка за ръка, особено в последните няколко месеца преди раждането на бебето

Специалистите съветват как да решите проблема бременност и безсъние. Като за начало бъдещите майки може да увеличат разходките през деня, за да се изморят повече и да могат да спят по-здраво.
Срещу шумовете може да се ползват тапи в ушите, ако случайно не може да спите поради хъркане, автомобилен трафик или кучешки лай.
При проблема бременност и безсъние, който касае неудобната поза, въртите се, особено сега, когато е лято и не можете да намерите подходяща позиция, специалистите съветват да поставите около себе си повече възглавници и на тях да подпрете наедрелия корем.
Важно при проблема бременност и безсъние е и хранителния режим. Трябва бъдещите майки да наблягат на храни, които помагат за по-добър сън и да пият билкови чайове за успокоение на нервната система.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *