Лечение на бронхит при децата

Бронхит е инфекция, която предизвиква възпаление на лигавицата на бронхите при децата и възрастните

Често се причинява от вируси и затова рядко се предписват антибиотици. Съществува хроничен и остър бронхит.

Острият е именно вследствие на възпаление или бактериална инфекция. А причините за тях най-често се дължат на екологични фактори.

Хриповете и кашлицата са главните симптоми, особено при децата с наднормено тегло. Но освен тези симптоми има и хрема, отпадналост, възпалено гърло, мускулни болки и цялостна умора на тялото.

бронхит-лечение-симптоми-деца-остър-хроничен

Бронхит

Хроничният бронхит е вследствие на остър бронхит, който не е бил излекуван. Това е най-честата причина, като той може да е резултат и от дихателни дразнители. При хроничния бронхит характерен симптом е сутрешната кашлица.

Обвиняват студения климат за многото бронхити, но нерядко те се наблюдават едновременно със синузити, тонзилити, кистозна фиброза на белия дроб и вродени сърдечни заболявания.

Обикновено няколко дни след настинка детето започва да кашля и има задух. Постепенно кашлицата става влажна, образуват се храчки, които могат да предизвикат гадене, вследствие на което детето да започне да повръща.

Лечение на бронхит

Сироп за кашлица и антибиотиците невинаги помагат. Насърчавайте детето да се изкашля добре и по този начин то да изхвърля храчките (обикновено децата ги гълтат, което изобщо не е правилно и това допълнително усложнява ситуацията).

Физиотерапията на гръдния кош има благоприятно действие при бронхит на децата.

Положете детето върху скута си с ниско разположена глава и потупайте енергично гърба му. Така ще се подпомогне отделянето на храчките и то ще се почувства по-добре.

споделяне в социални мрежи

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *