Болните от булимия живеят между ада и рая

Хората, страдащи от булимия, се тъпчат тайно, а после изпитват срам от стореното и отиват в тоалетната да повръщат

Страшната булимия спада към хранителните разстройства, причинени от психически проблеми. Друга подобна болест е анорексията. По принцип жените страдат от булимия много повече, отколкото мъжете. Най-често болестта се формира през пубертета, когато желанието за слабо тяло се загнездва в мисълта и не дава мира на младите момичета.

булимия

Хората, страдащи от булимия, се тъпчат тайно, а после изпитват срам от стореното и отиват в тоалетната да повръщат

Опасната и понякога смъртоносна булимия се лекува много трудно и бавно. 34-годишна жена, която в момента се лекува от тази коварна болест, разказва за ада, през който преминава. Тя е отчаяна, тъй като не вижда сили и начин да се пребори с хранителното си разстройство.
Тя първоначално страдала от депресия и анорексия, но впоследствие развила булимия и досега се бори с тези свои проблеми вече близо 20 години.

Сега жената е в последната фаза на болестта си и тежи само 40 килограма. От повръщането целият й стомах и хранопровод са раздразнени и я болят като жива рана. Тя се храни сега само венозно, тъй като организмът й не може да приема храната и непрекъснато я отхвърля.

булимия

Хората, страдащи от булимия, се тъпчат тайно, а после изпитват срам от стореното и отиват в тоалетната да повръщат

Всичко за тази страдалка започнало в тийнейджърските години, когато изпаднала в депресия, което й довело и хранително разстройство – първоначално анорексия, а впоследствие и булимия. Жената разказва, че от няколко месеца хапва по малко, но веднага го повръща и се страхува за живота си. Зъбите й опадали, цикълът й спрял, косата й окапала, а цялото й тяло изпитва силни болки, тъй като органите не функционират. Тя едва става от леглото и може да направи само няколко крачки до терасата.

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

За да се закрепи поне малко, на тази болна жена са нужни животоспасителни вливания на специални медикаменти, които струват 2500 лева. Освен това тя трябва да посещава и психотерапевт, който да й помогне да укрепи психиката си.

Болната от булимия се нуждае и от специални храни, с които да се захранва. Лечението продължава около седмица в интензивно отделение, след което трябва да се започне работа с психолог и с диетолог. Затова специалистите съветват да следите своите деца и ако забележите някакви отклонения в храненето и поведението, непременно да се посъветвате със специалист.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *