Български ортопедични обувки

Много хора в страната се оплакват от болки в краката. Качеството на обувките в България не е толкова високо, колкото в други европейски страни.

Китайци и тайландци произвеждат различна стока за различната дестинация.Така модели, които струват по 20 или 30$ на дребно, изведнъж в България стават по над 100лв., а качеството определено не отговаря на цената.

orthopedic-shoesЗатова българските фирми, които произвеждат обувки, се заеха със задачата да произвеждат индивидуални български ортопедични обувки, които да помагат на хората с проблеми и болки в краката. Така всеки един българин може да си избере конкретен индивидуален модел, който да отговаря на зададения обувен профил.

Сериозната динамика в живота на българите и дългите часове, прекарани „на крака”, оказват своето влияние. Чувството на дискомфорт ни пречи на работата и този вид специфични български обувки са решението.

Причини за използването на ортопедични обувки

Причините, поради които човек е принуден да прибегне до ортопедични обувки, могат да бъдат много и различни според всеки един.

Най-често срещаните са следните:

  • Неудобни китайски обувки, от които ни е писнало;
  • Вид заболяване на двигателния апарат;
  • Единият крайник е по-къс от другия;
  • Профилактика на дефекти на стъпалата;
  • Формиране на правилна походка;
  • Умора от носене на обувки на висок ток;

Производство на български обувки

За да бъде направен един чифт български ортопедични обувки, то той трябва да отговаря на специфични даденостиу според проблема на индивидуалната персона. Обувките трябва да притежават уникална форма и да гарантират удобство на своя притежател. Нужно е предварително да се вземат мерки на стъпалата на пациента.

Материалите, от които се правят обувките, са естествени – кожа, гьон и фодра. Подметката е от изкуствен материал, защото по този начин се предпазват краката от студ и вода. Ако клиентите имат нужда от обувки, направени от друг материал според заболяването, то е напълно възможно да го зададат като искане от съответната фирма.

Всеки един клиент, желаещ да притежава такива индивидуални български ортопедични обувки, е нужно да се свърже с точно определена фирма, която предлага тази услуга. Обикновените магазини с готови модели, не предлагат този вариант.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *