Какво да правите при бяло течение

Ако страдате от бяло течение, непременно посетете лекар гинеколог, за да установите каква е причината

Много жени подценяват появата на бяло течение, отдавайки го на изстинка или някаква друга по-прозаична причина. Но това е симптом, който не трябва да се подценява. Наличието му е признак, че нещо в организма на жената не е наред и трябва да се лекува. Пренебрегването му може да доведе до някои заболявания като ранички на шийката на матката, инфекции на матката или маточните тръби.

бяло течение

Ако страдате от бяло течение, непременно посетете лекар гинеколог, за да установите каква е причината

Първото нещо, което трябва да направите, ако страдате от бяло течение, е да отидете на лекар гинеколог, който да ви направи изследване, което ще покаже причината за възникване на бялото течение. Важно е преди да отидете на преглед, че не трябва да си правите промивки, нито да ползвате различни медикаменти, които се поставят локално, защото те ще нарушат нормалната киселинна среда на влагалището и резултатите ще са неверни.

Само след преглед при гинеколог и направени изследвания можете да започнете да лекувате бялото течение. Ако все пак ви е невъзможно бързо и навременно да отидете на преглед, а имате неприятни оплаквания, като сърбеж, неприятна миризма, временно можете да си направите промивки с отвара от лайка или с топла вода с разтворена сода за хляб в нея. За целта в 1 литър топла вода се разтваря 1 чаена лъжичка сода.

бяло течение

Ако страдате от бяло течение, непременно посетете лекар гинеколог, за да установите каква е причината

За да може лечението да е успешно е необходимо да вземете и някои други мерки. Необходимо е да прекратите интимните контакти по време на лечението. Трябва да спазвате точно указанията на гинеколога и ако е необходимо нека и партньорът ви се подложи на лечение.

“Фигурин

Съвестно спазвайте лекарските препоръки. Много често, когато оплакванията отшумят, мъжете решават да спират лечението, но не са напълно излекувани и впоследствие отново заразяват партньорката си с досадните гъбички.
За да не се заразите повторно, е нужно и да дезинфекцирате бельото си, гладете го с гореща ютия, дезинфекцирайте тоалетните принадлежности, банята, ваната, тоалетната чиния.

След като приключи лечението, е необходимо ново изследване. Обикновено това се прави 3-4 дни след края на менструацията и се проверява дали инфекцията е излекувана или дали има нужда от повторен курс на лечение.

За да се предпазите от появата на бяло течение са необходими профилактични мерки, които да спазвате постоянно. И вие и партньорът ви трябва да имате строга обща и най-вече полова хигиена. Спазвайте висока интимна хигиена – вие и партньорът ви. Избягвайте случайните полови контакти. Подлагайте се редовно на гинекологични прегледи, за да можете навреме да откриете и лекувате, ако имате бяло течение.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *