Пийте чай от бял равнец за пречистване на кръвта

Билката бял равнец е една от най-често използваните билки

Билката бял равнец е едно много полезно растение.

Нейното научно название е Achilea millefolium, което се предполага, че е с произход от древногръцкия герой Ахил. Тя е една от най-често използваните билки и е много подходяща за пречистване на кръвта и при менструални проблеми за жените. Освен това белият равнец има и други приложения за здравето.

Пийте чай от бял равнец за пречистване на кръвта

Пийте чай от бял равнец за пречистване на кръвта

Лековитият бял равнец намира приложение при менопауза, маточни кръвотечения, менструални болки, дисменорея, нередовен цикъл и хиперменорея, затова я наричат женска билка.

Но тя се прилага и за спиране на кръвта при външни и вътрешни кръвоизливи и да успокоява болките, затова в миналото е била винаги носена с мъжете, когато са отивали на война и е наричана мъжка билка, заради тези нейни свойства.

В миналото хората са вярвали, че билката има магически способности, да изцелява всякакви болести, когато няма надежда за оздравяване. Тя е била вписана в старите български книги и се знаело, че носи избавление от всякакви беди.

Пастор Кнайп споменава в статиите си за здравето, че билката бял равнец би могла да спести много проблеми на момичетата и жените, ако често пият чай от нея. Независимо от възрастта на жената, тя е полезна за нейното здраве.

Билката расте по края на житните ниви, коларските пътища, по поляни и гори в големи количества. Най-доброто за една жена, което би могла да направи, казва Мария Требен, е да си набере 2-3 букета от билката по време на разходка и да пие чай от нея от време на време. Тя съдържа етерични масла и други полезни съставки. С нея може да се правят и бани за жените.

Билката бял равнец е една от най-често използваните билки

Билката бял равнец е една от най-често използваните билки

Италиански учени са установили, че билката бял равнец има и действие против кариесите. Това е още един повод да пиете чай от нея.

“Фигурин

Тя може да се ползва при проблеми с храносмилането, киселини в стомаха и при запек. Полезна е за кръвообразуването и оказва добро влияние върху костния мозък.

Чай от бял равнец

Една чаена лъжица от цветовете на билката поставете в 250 мл вряла вода. Изчакайте да изстине и може да я пиете на малки глътки само сутрин на гладно. При мигрена и болки в очите, трябва да се пие сутрин и вечер в топло състояние, на малки глътки.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *