Уникалният бял тамян лекува плексит и шипове

Ароматните смоли на уникалния бял тамян лекува бронхит, болни бъбреци и дори бори успешно раковите клетки

Със запален тамян всеки християнин може да пречисти дома си и да прогони от там злото.

Неслучайно това ароматно вещество се носи от свещениците когато трябва да осветят някакво събитие или да се почете някой светец. Чудодейният бял тамян се получава от екзотичното дърво Босвелия, което расте в арабския свят и в Северна Африка. Тамянът е известен със своите противовъзпалителни свойства и отдавна се използва в народната медицина.

Дори се включва като част от мехлемите срещу различни видове гноясване. Установено е също така, че димът от тамяна действа антидепресивно.

бял тамян

Ароматните смоли на уникалния бял тамян лекува бронхит, болни бъбреци и дори бори успешно раковите клетки

С бял тамян в народната медицина се лекуват такива упорити и болезнени заболявания и състояния като шипове, бронхит, плексит, болни и възпалени бъбреци, а наскоро учените установиха, че ароматната смола може дори да убива раковите клетки.

При шипове например се взима супена лъжица сварен фасул и се разбърква добре с 6-7 зърна бял тамян. Засегнатите места се обработват с тази смес вечер, завиват се с вълнена кърпа и така се спи, а на сутринта местото се изплаква. Друга рецепта при шипове се прави с две пакетчета бял тамян, който се счуква на ситно и се залива с две супени лъжици ябълков оцет. Тази смес се слага върху вълнен плат и се поставя върху ошипеното място като така се стои цяла нощ.

“Фигурин
бял тамян

Ароматните смоли на уникалния бял тамян лекува бронхит, болни бъбреци и дори бори успешно раковите клетки

При плексит пък 5-6 зрънца бял тамян се стриват и се пускат в чаена чаша чист пчелен мед. Преди да си легнете се маже болното място и така се спи цяла нощ.

Чудодейният бял тамян може да бъде приеман и вътрешно. При астматичен бронхит зрънца от бял тамян се поставят в издълбани ябълки, които се пекат и след това тези ябълки се ядат пет дни по една ябълка преди да се вечеря.

Бял тамян помага много и при болни и възпалени бъбреци. Рецептата постановява да се разтопят на водна баня 25 грама бял тамян, 25 грама пчелен восък, 40 грама медицинска дъвка и 100 грама зехтин. След като тази смес изстине се оформят топчета с големината на царевични зърна. Всеки ден по три пъти дневно докато зрънцата свършат се изяжда по 1 топче около половин час преди ядене.

 

Enjoyed this post? Share it!

 

4 коментара по “Уникалният бял тамян лекува плексит и шипове

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *