Ползвайте бял трън за изчистване на черния дроб

Билката бял трън се използва за изчистване на черния дроб и за други здравословни проблеми

Лековитото растение бял трън е тревисто едногодишно, в някои случаи до двегодишно е от семейство сложноцветни. Познато е още и с името магарешки бодил. Билката достига до височина 1,50 м и вирее до 1000 м. н. в. Белия трън цъфти от месец май до края на август. Семената му съдържат флавоноиди, които имат свойството да предпазват от увреждане клетките на черния дроб. За разлика от тях корените му са отровни.

Ползвайте бял трън за изчистване на черния дроб

Ползвайте бял трън за изчистване на черния дроб

При различни заболявания на черния дроб се използва билката бял трън. За да е здраво тялото, трябва черния дроб да е в ред и да е чист от токсини, защото той е един от органите за изчистване на целия организъм. В него се извършва процес на преработка на токсините в безвредни водноразтворими вещества за изхвърляне от тялото.

Билката бял трън е сред най-много продаваните в САЩ. За 2000 г. продажбите на дребно от нея са стигнали до 8,9 милиона долара, което е с 14% повече от предходната година.

В клиниките се използва за лечение на болести на черния дроб – хепатит и цироза, а в онкологичните болници за смекчаване на симптомите на рака и за подобряване на толеранса на химиотерапията. Белият трън се използва за лечение и предпазване от някои видове рак, полезен е и при лечение на алкохолизъм. Той е силен антиоксидант и съдържа едно полезно вещество силимарин. Засега обаче няма клинични доказателства напълно сигурни за неговото антиоксидантно, противовъзпалително и антитоксично действие на билката, а такива резултати е имало само в отделни случаи. Произведените капсули, тинктури и прах от бял трън са стандартизирани да съдържат 70% – 80% силимарин. Той предпазва клетките на черния дроб и стомаха от увреждане и не се наблюдават странични ефекти.

Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки

Билката бял трън съдържа витамини, минерали и други полезни вещества – цинк, селен, мед, растителни мазнини и аминокиселини.

При лечение обаче лекарите не съветват той да замести напълно лекарственото лечение, а да се ползва като добавка към него.

Не се препоръчва вземането на добавки с бял трън от кърмачки и бременни жени, тъй като няма достатъчно проучвания за неговото въздействие върху тях.

Enjoyed this post? Share it!

 

5 коментара по “Ползвайте бял трън за изчистване на черния дроб

  1. аз приемам семена от бял трън, които смилам с кафемелачката и си сипвам в кисело мляко по 1 с. л. сутрин и вечер.

  2. kopiraite ;;бял трън за изчистване на черния дроб,, i go pusnete v Google,tam shte vi izlqzat mnogo statii i tn, chetete,moje da pishe za dozata( chetete i komentarite-ponqkoga ,komentirashtite hora davat po-dobri i hubavi recepri ,otkolkoto e samata statia) uspeh

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *