Бял трън – най-полезната билка за черен дроб

Билката бял трън съдържа веществото силимарин, което има способността да регенерира чернодробните клетки

Хората, които страдат от чернодробни заболявания като чернодробна стеатоза, хепатит и дори цироза трябва да използват билката бял трън. Това е най-полезната и известна билка, която се прилага при болести на черния дроб. Тя съдържа веществото силимарин, което има способността да регенерира чернодробните клетки, като по този начин обновява този важен орган в човешкото тяло.
Билката бял се използва за защитата и подкрепата на черния дроб от вредното влияние на токсини, медикаменти и алкохол, стабилизира нервната система и имунитета.

бял трън

Билката бял трън съдържа веществото силимарин, което има способността да регенерира чернодробните клетки

Съдържащите се в нея мазнини са незаменими, ненаситени и полезни за здравето.
В маслото от бял трън се съдържат витамините А, D, Е, F и други, минералите цинк, селен, мед, бор, йод и други. Растението е богато на вещества, които са биологически активни и една от най-важните от тях е веществото салимарин. То е силен антиоксидант, защитаващ черния дроб от вредните храни, алкохол, лекарства, мазнини и има анти-метастатично и противовъзпалително действие.
Биологиочно активните съставки в билката бял трън са полезни за био-мембраните на хепатоцитите, повишават естествената детоксикация и антиоксидантната защита на черния дроб. По този начин се увеличава отделянето на жлъчка и с това помага да се подобрят процесите на храносмилане и обмяна на веществата.
Освен за чернодробни проблеми, билката бяр трън влияе много положително и при болести на стомашно-чревния тракт, диабет, разширени вени. Правени са изследвания, които доказват, че масло и спиртен извлек от бял трън могат да помогнат дори срещу рак и ХИВ. Маслото от бял трън защитава черния дроб от всякакви отрови, мастни натрупвания и токсини, попаднали там чрез алкохола и различни медикаменти.

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Бял трън – най-полезната билка за черен дроб

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *