Валидол – лекарство, което наистина помага

Хапче валидол под езика помага за облекчаване на състоянието при някои сърдечни болести

Лекарството валидол е комбиниран препарат за сърдечни болести състояния. Той успокоява централната нервна система и разширява не много кръвоносните съдове. Употребява се за лечение на симптомите на невровегетативни дистонии и кинетози. Известен е отдавна и може да са го ползвали вашите баби и дядовци.

Валидол - лекарство, което наистина помага

Валидол – лекарство, което наистина помага

Предназначение и дозировка на валодол

Използва се при болки в сърдечната област, ако имате исхемична болест на сърцето и получите краткотрайни пристъпи на стенокардия, хистерия, неврози, пристъпи на „въздушна болест“.или „морска болест“. Дозата е до 3-4 пъти дневно, по една таблетка, която се слага под езика за смучене, докато се разтвори.

Противопоказания

За валидол те са главно свръхчувствителност, страдащите от диабет трябва да се съобразяват със съставките, една от тях е захароза. В една таблетка има 1.158 г захароза. Също да внимават и хора с непоносимост към фруктозата. За хипотониците също е добре да имат пред вид, че той понижава леко кръвното налягане.

Странични реакции

Възможно е да се получи сълзене, замаяност, гадене, които симптоми минават бързо. За бременност и кърмене няма сведения дали медикаментът е безопасен, затова е добре да се консултирате с лекар. Съществува мнение, че валидол води до пристрастяване. Това не е вярно, може просто пациентите да са свикнали с него, защото го ползват много и затова да е възникнало такова разбиране за лекарството. Ако вземате и други лекарства консултирайте се с лекаря си.

Предозирането е вредно! Не е предназначен за деца под 12-годишна възраст. Ако боледувате от исхемична болест, то по-добре е да имате аспирин под ръка, валидол няма да Ви спаси положението. За такива болести по-добре потърсете лекар за адекватно лечение.

Състав

Хапче валидол под езика помага за облекчаване на състоянието при някои сърдечни болести

Хапче валидол под езика помага за облекчаване на състоянието при някои сърдечни болести

Всяка една таблетка валидол съдържа ментил валерат по 0,06 г, с допълнителни помощни вещества захар 1,158 г и калциев стеарат 0,005 г.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *