Вашето бебе хълца ли?

Да хълца бебето е нещо нормално. Ако хълцането продължава, дайте му малко вода с биберон или го поставете отново на гърдата и го успокоявайте, като му говорите мило, докато хълцането спре.

Вашето бебе хълца ли?

Вашето бебе хълца ли?

Гърдите ви болят, защото имате много мляко и са напрегнати. Най-сигурното средство да се облекчите е следното: в течение на петнадесет минути слагайте топли компреси, натопени в преварена вода, в която е разтворен чист спирт, или хладни компреси. След това изцедете млякото от гърдите. Правете това няколко пъти на ден. Някои съветват да се слага лед на гърдите, но и в този случай млякото трябва да се изцежда. Ако самото кърмене е болезнено, също изцеждайте млякото и го слагайте в биберон, но добре изпразвайте гър­дите. Това ще ви облекчи.

Препълването на гърдите с мляко е временно явление, но за да избегнете въз­можното възпаление, много е важно добре да изцеждате млякото. Ето защо дебело се подчертава тази необходимост.

Ненаситното дете>>>Някои деца толкова бързат да сучат, че проявяват лакомия. В бързината те поемат толкова въздух, колкото и мляко, задъхват се, кихат, кашлят, а когато след това се оригват, изхвърлят много мляко. При подобен случай опитвайте се да прекъснете един-два пъти кърменето, за да накарате детето да се оригне.

Ако растежът на бебето изисква дохранване, лекарят ще ви посъветва да допълвате майчиното мляко с хуманизирано, като го давате с лъжичка. Ако ли пък е необходимо да дохранвате с шише, изберете подходящ биберон с по-тесен отвор, за да може млякото да не тече много бързо и лесно.

Когато една майка предварително вземе всички мерки, много рядко се случва тя да не може поне отчасти да храни детето си. И въпреки това много майки след пет-шест дни безплодни опити се отказват. А това е жалко, защото има случаи, когато млякото започва да се отделя редовно и в нормални ко­личества едва на петнадесетия ден, а дори и след три седмици. Ако и след три седмици нямате мляко или е съвсем малко, откажете се от кърменето, но самата вие хранете бебето с биберона.

Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки

Ще добавим, че дори майка с малки гърди може да бъде добра кърмачка. Пищните гърди не винаги означават изобилие от мляко.

share buttonАСТРОЛОГЪТ
НА ЗВЕЗДИТЕ ПРАВИ
ПЕРСОНАЛНИ ХОРОСКОПИ!


ВИЖТЕ ТУК!!!>>

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *